OŠ R. K. Jeretov

Opatijski učenici sadili masline i oleandre

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

OŠ »Rikard Katalinić Jeretov« u projektu vezanom uz zaštitu okolišaUčenici opatijske osnovne škole od danas kroz izložbu u školskom holu mogu naučiti podosta o otpadu, odvajanju otpada, ali i održivom razvoju.


Riječ je o novom projektu koji zajedno provode OŠ »Rikard Katalnić Jeretov«, KD Komunalac, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada.


Osim kroz izložbu, učenici škole o gospodarenju otpadom učit će i kroz edukativne filmove i radionice. Svrha projekta je edukacija građana o zaštiti okoliša temeljena na dosadašnjim pozitivnim iskustvima.
Istaknuto je i da je razdoblje pandemije iskorišteno za pripremu nove brošure koja donosi pregršt ilustracija po temama koje obuhvaćaju postupanje s otpadom, prevenciju zdravlja i korištenje energije, a koja nosi naziv »Eko Liburnija – zdrava i čista – biser Jadrana«.


Ekološko djelovanje učenici škole pokazali su jučer i sadnjom masline i oleandara u dvorištu škole, što je drugi projekt koji se provodi u suradnji s Hrvatskim šumama, istaknuto je na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali ravnateljica opatijske škole Milana Međimorec, urednik brošure Milan Jokić, Sonja Džinić Sertić iz Komunalca, Egon Zukić iz NZZJZ-a PGŽ-a i voditeljica Ekoškole Anja Malvić.