Povratak u zlatna vremena

RetrOpatija: Ludi ljetni parti glavnu gradsku prometnicu pretvorio u šarenu i opuštenu pješačku zonu

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Uz red odlične glazbe, išao je red stare dobre mode i retro-frizura, pa ulični zabavljači, oldtimeri...OPATIJA  Tri dana i večeri u Opatiji je sve bilo u znaku glazbe, plesa i mode iz »zlatnih vremena« prošloga stoljeća, a nezaboravni vremeplov RetrOpatije pretvorio je glavnu prometnicu kroz grad u šarenu i opuštenu pješačku zonu. Središte Opatije oživjelo je uz sadržaje koji su privukli brojnu publiku – uz red odlične glazbe, išao je red stare dobre mode i retro-frizura.


Specifičnost ovog najluđeg ljetnog partija je u tome što velik dio programa zauzimaju sami posjetitelji koji se rado prisjećaju zanimljivih dekada prošloga stoljeća i u skladu s njima iz ormara izvlače vrlo kreativne odjevne kombinacije, pa je tako bilo i danas.

Foto galerija: RetrOpatija 2022 Foto: Vedran KaruzaRetrOpatiji su »ono nešto« udahnuli i ulični zabavljači, originalni trkaći motocikli s nekad slavne utrke na Preluku, vespe i oldtimeri, opatijski vatrogasci koji su se predstavili poligonom za djecu, ali i ugostitelji i različiti obrtnici, frizeri, šminkeri i barberi koji su svoja umijeća prezentirali na neobičnim mjestima, pa zašto ne i – nasred glavne ceste kroz užareni grad. Opatijom je zavladala neopisiva lakoća postojanja uz swing, rockabilly, šlagere i disco glazbu, a dress code je bio – retro na što jaču potenciju. Pjesma, ples, bezbrižnost, sloboda i »vrag zel prešu«, sve će se stići i sve je na vrijeme dok, barem na kratko, Opatijom vlada RetrOpatija… Laganini đir uz marelicu sa šlagom je okupio ne samo domicilno stanovništvo i ljude iz regije, već i mnogobrojne turiste koji su iz grada mogli odaslati jednu sasvim drugačjiu kartulinu – retro kartulinu kao najbolju reklamu iz Opatije.