Ljepša budućnost

Većinski vlasnik LRH-a najavljuje nova ulaganja u hotelske kapacitete

Alenka Juričić Bukarica

S obzirom na to da je Primorsko-goranska županija nedavno najavila kako će uskoro raspisati natječaj za prodaju zgrade Doma zdravlja, ne bi me iznenadilo da se vodeći opatijski hotelski lanac pojavi kao potencijalni kupac i na tom natječaju, rekao nam je DujmićOPATIJA – Interes za ulaganje u hotelske kapacitete na Opatijskoj rivijeri većinskog vlasnika Liburnia Riviera Hotela, trebalo bi Opatiji donijeti novi turistički iskorak. Tim više ako se realiziraju i ulaganja u Magnum hotele. Što u perspektivi u tom smislu očekuje, pitali smo opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića.


– Službenu informaciju o tome nemamo, no osobno nisam iznenađen takvom mogućnošću jer mi je namjeru o tom poslovnom koraku spomenuo bivši predsjednik uprave. Mislim da bi to bio dobar korak jer je hotel Opatija u samom centru grada već godinama zapušten te su, pretpostavljam, namjere Gitone Adriatica uređenje i stavljanje u funkciju svih spomenutih objekata Magnuma Opatija. Naravno, vrlo je bitna činjenica i da će novi uređeni kapaciteti otvoriti nova radna mjesta i destinaciju podignuti na višu razinu. S obzirom na to da je Primorsko-goranska županija nedavno najavila kako će uskoro raspisati natječaj za prodaju zgrade Doma zdravlja, ne bi me iznenadilo da se vodeći opatijski hotelski lanac pojavi kao potencijalni kupac i na tom natječaju, rekao nam je Dujmić, podsjetivši i na činjenicu da je većinski vlasnik LRH-a pod kapu ove turističke tvrtke ponovo vratio hotel Belvedere s depandansom i obližnji Casino Rosalia.


– Ako zaokružimo cijelu priču, s obzirom da je Gitone Adriatic kupio i zapušteni hotel Belvedere, nekad jedan od najljepših opatijskih hotela, vjerujem da će pokrenuti i postupak za dobivanje koncesije na nekad vrlo popularnoj plaži ispod hotela. To je značajan iskorak naprijed. Uvjeren sam da je poslovna politika Gitone Adriatica usmjerena na dugoročni razvoj destinacije, pa i kupnja navedenih objekata ide u smjeru zaokruživanja priče, što me osobno raduje jer u Opatiji više neće biti zatvorenih i derutnih hotela, a upravo je to u potpunosti u skladu s našom strategijom razvoja destinacije, istaknuo je opatijski gradonačelnik.
Da podsjetimo, novi vlasnici LRH-a iza kojeg stoji najjači svjetski proizvođač megajahti Lurssen, a s čijim su se predstavnikom Peterom Lurssenom čelnici liburnijskih jedinica lokalne samouprave krajem rujna sreli na sastanku, najavili su ljetos ulaganja od oko 100 milijuna eura u Opatijsku rivijeru. Očito je da se ulaganja ne odnose samo na podizanje kvalitete postojećih objekata LRH, a ako se uzme u obzir broj hotela i broj kreveta riječ je o najvećoj turističkoj tvrtki na Liburniji i jednoj od najvećih na Kvarneru, već i na neke druge objekte. Samim time dodatno bi se trebao okrupniti Lurssenov portfelj turističkih kreveta te, kako se nadaju i u lokalnoj samoupravi, uz ostalo i neke objekte u koje se godinama nije ulagalo ponovo postaviti na noge.