Završno obraćanje

Vasilić u Opatiji: ‘Očekujemo jedan mandat u Saboru’

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Kandidat na listi RESTART koalicije u 8. izbornoj jedinici i predsjednik Primorsko-goranskog saveza (PGS) Darijo Vasilić na konferenciji za novinare danas ispred tržnice u Opatiji govorio je o javnim politikama za mlade i građanima uputio završnu poruku uoči nedjeljnih izbora.


– Uz dobru energiju i dobar odaziv birača, očekujemo i dobre rezultate, te mandat PGS-a u Saboru. Na kraju kampanje, ostavili smo najvažnije pitanje za hrvatsko društvo, a to je politika za mlade. Ovdje u Opatiji, s našom Sarom Sušanj koja je pripremila platformu »Politika za mlade«, htjeli bi reći da politike za mlade nisu bile prioritet tijekom ovih izbora, mladi su jednostavno bili u drugom planu. Stalno se komentira kako mladi ne izlaze na izbore i ne participiraju u demokraciji, a u stvari se same politike premalo bave pitanjima mladih. Naša politika za mlade je prvenstveno u kreiranju nacionalnog programa za mlade i reformi obrazovanja. Moramo pronaći mehanizme kako mlade aktivno uključiti u demokratske procese. Smatramo da treba donijeti novi zakon o savjetima mladih, te da se politika za mlade ne smije koristiti prigodničarski i populistički, nego da trebamo progovarati o sustavnim problemima mladih. U Saboru ćemo se baviti problematikom mladih i to je u našem programu – poručio je Darijo Vasilić, na čije se riječi nadovezala opatijska PGS-ovka Sara Sušanj.


– Iako se u kampanji dosta govori o mladima, vidim da je izostao razgovor s mladima i pohvaljujem ovu inicijativu Darija Vasilića koji želi saslušati njihove potrebe i u svome mandatu na sve to pokušati naći odgovore. Nadam se da će svjetlost dana ugledati novi nacionalni program za mlade i da će on jasno definirati koje ciljeve želimo ostvariti. Mladi su u Hrvatskoj izgubili vjeru u politiku, izgubili su vjeru u institucije i mislim da je Darijo odličan primjer koji pokazuje da su promjene moguće, jer je na Krku učinio čudesa i vjerujem da će u njemu mladi ljudi vidjeti osobu koja će aktivno zagovarati njihove potrebe u Saboru – rekla je Sara Sušanj.