Vela vrata

Ukupni pobjednik dvodnevne regate krstaša između Opatije i Cresa je Ivica ŠćurićOPATIJA – Ukupni pobjednik dvodnevne regate Vela vrata (ex Galijola) je jedrilica »Follow us Vulkan nova« iz JK Opatije sa skiperom Ivicom Šćurićem. Na startu u Opatiji okupilo se 25 posada iz većine sjeverojadranskih klubova.


Regatni odbor odlučio je prebaciti startnu liniju na Porozinu zbog manjka vjetra u opatijskom akvatoriju, a do Cresa su uspješno dojedrile 22 jedrilice, dok je prva ciljem prošla Šćurićeva posada. U Cresu je glavni pokrovitelj regate ACI pripremio domjenak na zadovoljstvo svih jedriličara. Jučer se startalo iz creske luke po burinu snage 14 čvorova, a na refule i jačem. Kako je vjetar sve više slabio, odlučilo se regatu skratiti na Porozini gdje je prvi stigao Ivica Šćurić, a iza njega Berislav Vranić iz kostrenskog Galeba sa svojim »Damacom«, i to samo 7 sekundi ispred Petra Šimunovića iz JK Senja na »Enigmi«. U ograničenom vremenu za prolazak skraćenim ciljem ukupno je prošlo 10 jedrilica.


Jučer je u opatijskom yacht clubu priređen domjenak te su najuspješnijima podijeljene nagrade. Po Kvarner Yardstick premjeru pobjedu je odnio »Damaco«, koji je slavio i u grupi G0, a po ostalim grupama su pobijedili »Follow us Vulkan nova« (G2), »Baraba« iz čavjanskog Neverina (G3), »Plava vila« iz JK Opatije (G4), »Enigma« (G5) i »Nessie« iz Neverina (G6). Za najuporniju posadu proglašena je posada »diGestive« sa skiperom Damirom Popovićem iz JK Opatije.