Počeli radovi

Ugostiteljska škola u Opatiji ide u obnovu, postat će središte izvrsnosti u turizmu za cijelu Hrvatsku

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Postavljene su skele na zgradi Ugostiteljske škole u Opatiji koja će nakon temeljite rekonstrukcije postati središte izvrsnosti u turizmu i ugostiteljstvu za cijelu Hrvatsku.


Naime, 2018. godine je imenovano 25 regionalnih centara kompetentnosti (RCK) u strukovnom obrazovanju na razini Hrvatske, a Ugostiteljska škola Opatija imenovana je u sektoru turizma i ugostiteljstva kao nositelj projekta.


Opatijska je škola ušla u ovu, za nju iznimno značajnu priču kao dio projekta Mreža kom5entnosti ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tim novcem adaptirat će se objekti nekoliko hrvatskih škola i nabaviti specijalizirana oprema s ciljem poboljšanja kvalitete obrazovanja i osposobljavanja učenika i nastavnika. Dakle, Ugostiteljska škola u Opatiji će dobiti ne samo nove prostore i opremu, već i mogućnosti za što kvalitetniju edukaciju nastavnika i učenika.
Dok bude trajalo preuređenje Ugostiteljske škole, odnosno do završetka projekta, privremeno sjedište ove škole uza sve aktivnosti će biti u zgradi bivšeg dječjeg vrtića u središtu Opatije koja će se nakon dužeg vremena izvan funkcije, konačno opet koristiti.