Grand Gourmet

Učenici Ugostiteljske škole Opatija nižu uspjehe: Četiri zlata, dva srebra i timska pobjeda

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Ugostiteljska škola Opatija

Foto Ugostiteljska škola Opatija

I to nije sve: posebno su nagrađeni za najbolji odnos prema gostu, za najbolji servis za stolom gosta, kao i za najbolje toplo predjelo pripremljeno na cijelom festivalu



Još jedna u nizu uspješnih priča dogodila se u Splitu na Grand Gourmetu, IX. Festivalu i međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i restorana, gdje su naši učenici opet postigli da smo ponosni do neba na sve što rade i na rezultate koje ostvaruju – rekla je ravnateljica opatijske Ugostiteljske škole Sibila Roth.


Po njezinim riječima, Ugostiteljska škola Opatija vratila se kući iz Splita uz četiri zlatne medalje, dvije srebrne medalje i s peharom za prvo mjesto za tim s najvećim brojem osvojenih bodova.


– Naši učenici su se natjecali u disciplini Chef’s Table (postava stola za meni od četiri slijeda, pripremanje i posluživanje hrane s vinskom pratnjom) i ostvarili zavidne rezultate. Prvi tim: Ana Omerović (zlatno odličje, mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Ivan Škerjanec (srebrno odličje, mentor prof. Davor Capan), drugi tim: Dora Biruš (zlatno odličje, mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Ema Puškarić (zlatno odličje, mentor prof. Davor Capan) i treći tim: Rea Matovina (zlatno odličje, mentorica prof. Aleksandra Miljević) i Dorotea Margan (srebrno odličje, mentorica prof. Ljiljana Mikinac).




I nije to sve. Naši učenici posebno su nagrađeni za najbolji odnos prema gostu, za najbolji servis za stolom gosta, kao i za najbolje toplo predjelo pripremljeno na cijelom festivalu. Još jednom je potvrđeno ono da se rad, trud, timski duh, ljubav prema odabranom zanimanju i posvećenost itekako prepoznaju i nagrađuju. Izuzetno sam ponosna na uspjehe naših učenika i njihovih mentora – istaknula je ravnateljica.