Županijska natjecanja

Učenici Hotelijersko-turističke škole Opatija uspješni na natjecanjima iz njemačkog i talijanskog

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Hotelijersko-turistička škola Opatija

Foto Hotelijersko-turistička škola Opatija

Stela Budimir osvojila je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, a Aleksandar Perak 1. mjesto na natjecanju iz talijanskog jezikaUčenici Hotelijersko-turističke škole Opatija sudjelovali su na Županijskom natjecanju u poznavanju njemačkog jezika i ostvarili izvrsne rezultate.


Učenica Stela Budimir osvojila je 1. mjesto, a učenica Adriana Ross 4. mjesto. Mentorica učenicama bila je prof. Ines Didović.


Učenica Dorotea Korica osvojila je 3. mjesto, a mentorica joj je bila prof. Marina Ivančić Komadina – javili su iz opatijske H-T škole.
Također, na održanom Županijskom natjecanju iz talijanskog jezika učenik Aleksandar Perak osvojio je 1. mjesto, dok je učenica Katja Knežević osvojila 4. mjesto. Mentorice učenicama bile su profesorice Suzana Hranuelli i Mia Šepić.


– Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatskog jezika u našoj školi održan je kviz iz poznavanja hrvatskog pravopisa.


Kviz su osmislile profesorice hrvatskog jezika Nataša Modrić Tićak i Tanja Marčan, a sudjelovali su učenici svih razreda: Patrick Držaić i Andro Smoković iz 1.a., Nina Suljić i Nina Vojvodić iz 1.b, Iva Lenić i Filip Frgačić iz 1.c, Fran Host iz 2.a, Lucija Damjanović i Vito Jardas iz 2.b, Adriana Savić i Meri Kukuljan iz 2.c, Domagoj Raucher i Kenan Sjerotanović iz 3.a, Zara Nikoloski i Lea Lunaček iz 3.b, Noa Šakić i Korina Ovuka iz 3.c, Elena Kuharić i Leon Sušanj iz 4.a, Stela Budimir i Sunčica Uličnik iz 4.b i Noa Marjanović i Nika Vlah iz 4.c.


Najbolji u znanju pravopisnih pravila našeg jezika bili su Elena Kuharić i Leon Sušanj (4.a), drugo mjesto osvojili su Iva Lenić i Filip Frgačić (1.c) a treće su podijelili Lucija Damjanović i Vito Jarda (2.b) te Domagoj Raucher i Kenan Sjerotanović – istaknuli su iz ove opatijske srednje škole.