Rasvjeta

U ovoj opatijskoj ulici više nema škuribande

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Grad Opatija

Foto Grad OpatijaNema više škuribande u opatijskoj Kumičićevoj ulici koja je nedavno dobila dva nova rasvjetna tijela, a i promet pješaka je postao sigurniji nakon što je postavljen protuklizni sloj.


O problematici donedavno jedne od najmračnijih i prilično klizavih opatijskih ulica nedavno smo pisali, a nadležni iz Grada Opatije koji su obećali povećati komunalni standard u ovom fijelu grada prije ljetne sezone, ono što su najavili su i realizirali.


– Na zahtjev građana, u Kumičićevoj su ulici, u središtu Opatije, izvršeni su radovi na podizanju sigurnosti pješačkog prometa. Riječ je o ulici kojom svakodnevno prolazi velik broj srednjoškolaca, ali i ostalih građana.
Na dio kolnika je postavljen protuklizni sloj kojim se osigurava veće prijanjanje i time smanjuje rizik od proklizavanja i padova, posebice u kišnim uvjetima.


Protuklizni je sloj (tyregrid) tipične crvene boje kakva se koristi i na državnim te županijskim javnim cestama kako bi se na sudionike u prometu djelovalo upozoravajuće.


U ulici su postavljena i dva nova rasvjetna tijela s obzirom da su se građani požalili na nedovoljnu vidljivost noću.


Postavljanje rasvjete nije bilo jednostavno izvedivo jer ulica nema pločnik, te privatne okućnice sežu skroz do ceste. Radovi su, kao što je i najavljeno, završeni prije početka ljetne sezone – objavljeno je na gradskim mrežnim stranicama.