Društvo Naša djeca

U Opatiji raspisali natječaj za izradu prvog dječjeg suvenira

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Društvo Naša djeca Opatija uz podršku XIII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, raspisalo je natječaj za izradu prvog opatijskog dječjeg suvenira »Kroz dječjih ruku rad upoznaj naš grad«.


Sredstva za provedbu natječaja za izradu prvog opatijskog dječjeg suvenira osigurana su kroz natječaj »Ruke moje rastu k tebi sve veće, jer želim dati i tebi sreće« Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, a otvoren je do 5. listopada ove godine.


Ciljevi natječaja su poticanje djece na slobodno i kreativno izražavanje vlastitog mišljenja, poticanje suradnje između djece i odraslih u gradu, a putem likovnosti se ujedno želi potaknuti svijest o kulturnoj i prirodnoj baštini ovog podneblja. Osim što će se izraditi prvi opatijski dječji suvenir, ujedno će se i obogatiti turistička ponuda suvenira za najmlađe posjetitelje.
– U natječaju mogu sudjelovati ravnopravno djevojčice i dječaci u dobi od 5 do 15 godina s područja Grada Opatije i susjednih općina Lovran i Mošćenička Draga, naveli su iz Društva Naša djeca.