Pomoć Općine

U Matuljima besplatne pripreme za državnu maturu, otvorene prijave

Katarina Bošnjak

Ilustracija / Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ilustracija / Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Pomoć Općine svojim maturantimaKako bi maturantice i maturanti, buduće studentice i studenti, ostvarili što bolje rezultate na državnoj maturi, a time i upisali željeni fakultet, Općina Matulji već petu godinu organizira besplatne pripreme za državnu maturu.


Pripreme su organizirane iz tri obavezna predmeta na državnoj maturi: matematike, engleskog jezika te hrvatskog jezika, a predavanja vode profesori s dugogodišnjim iskustvom provođenja priprema za državnu maturu koji će maturantima pomoći da ponove i savladaju gradivo kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće ispite.


Pripreme će se održavati u učionici Područne školi Jušići u trajanju od tri sata po predmetu tjedno te su prilagođene pohađanju smjenske nastave.
Početak priprema je 20 ožujka, a provodit će se sve do početka održavanja pojedinih obveznih ispita na državnoj maturi prema sljedećem rasporedu: engleski jezik ponedjeljkom od 16 do 19 sati, matematika utorkom od 16 do 19 sati i hrvatski jezik petkom od 17.30 do 20.30 sati.


Na pripreme za državnu maturu mogu se prijaviti svi maturanti s prebivalištem na području općine Matulji putem online obrasca dostupnim na web stranici Općine Matulji pod rubrikom »Obrasci – Obrasci obrazovanje – Pripreme za državnu maturu«. Prijave se primaju zaključno s 15. ožujkom.


Svi polaznici priprema potpisat će izjavu o kontinuiranom pohađanju s ciljem odgovornosti i ozbiljnosti pohađanja programa te kako bi se izbjeglo zauzimanje termina koji prijavitelji ne namjeravaju iskoristiti.


Ako prijavitelji odustanu, morat će platiti sate koje su pohađali po cijeni od 10 eura po satu.


Povratnu informaciju o ostvarivanju prava na besplatne pripreme za državnu maturu maturanti će dobiti putem e-maila s kojeg je obavljena prijava.


Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 051/401-472 ili putem elektroničke pošte: [email protected].