Unutarstranački izbori 17. listopada

Tri kandidata za šefa opatijskog HDZ-a: Žepina i Pošćić protiv Ćorića

Aleksandra Kućel Ilić

Marin Žepina / Foto facebook

Marin Žepina / Foto facebook

Za ulazak u političku utakmicu motiviralo me to što mi je već dosta toga da je ovdašnji HDZ postao kao masonska loža. Volio bih ovu stranku u Opatiji otvoriti prema svima, prema simpatizerima i budućim članovima. Zalagat ću se za prijateljski odnos prema svim članovima, a ne samo prema podobnim – bio je kratak Marin ŽepinaOPATIJA  Unutarstranački izbori u opatijskom HDZ-u održat će se u nedjelju 17. listopada, a uz Marka Ćorića, dugogodišnjeg predsjednika ove stranke u Opatiji, za mjesto predsjednika su se još kandidirali Antonio Pošćić te Marin Žepina.– Član sam i utemeljitelj HDZ-a od 1989. godine, a posebno se ponosim time što sam bio jedan od sudionika utemeljenja HDZ-a Opatije, u hotelu Palme (sada Bristol), 25. ožujka 1990. godine. Što se tiče mog stranačkog djelovanja i rada u stranci, HDZ je bila moja prva politička opcija i za sebe mogu reći da uistinu živim sa svojim članstvom i to članovi stranke prepoznaju te su mi u više navrata na stranačkim izborima dali povjerenje koje sam kroz sve ove godine nastojao opravdati, a to povjerenje će mi članstvo sigurno dati i prilikom nedjeljnih izbora – izjavio je Marko Ćorić, jedan od dugovječnijih predsjednika HDZ-a na teritoriju PGŽ-a, dodavši da smatra da svojim znanjem i bogatim političkim i stranačkim iskustvom može biti od pomoći članovima jer, kako je naveo, »voli svoju stranku, njezine članove i grad u kojemu živi«.


Marko Ćorić / NL arhiva

Marko Ćorić / NL arhivaAntonio Pošćić, poznat kao član Opatijskih suvenira, smatra da je došlo vrijeme da zamijeni Marka Ćorića.
– Bavim se odgovornim, stručnim i zahtjevnim poslovima u pomorstvu, sigurnosti ljudi na moru i jahtama, nautikom. Situiran sam obiteljski čovjek i politika niti stranka mi ne trebaju radi osobne materijalne koristi i uhljebljenja. Ova stranka u Opatiji u posljednjih 20 godina stagnira i postaje neprepoznatljiva, da bi na posljednjim lokalnim izborima doživjela debakl – rekao je Pošćić.Antonio Pošćić


Marin Žepina, najmlađi kandidat u utrci za čelno mjesto u opatijskom HDZ-u, diplomirani ekonomist i vlasnik ribarskog obrta koji se bavi ribarstvom i prijevozom putnika, zalaže se za »fer borbu«.


– Za ulazak u političku utakmicu motiviralo me to što mi je već dosta toga da je ovdašnji HDZ postao kao masonska loža. Volio bih ovu stranku u Opatiji otvoriti prema svima, prema simpatizerima i budućim članovima. Zalagat ću se za prijateljski odnos prema svim članovima, a ne samo prema podobnim – bio je kratak Žepina.


Marin Žepina / Foto facebook

Marin Žepina / Foto facebook