Preventivna aktivnost

Testiranje djelatnika LRH-a doprinosi boljem imidžu Opatije

Aleksandra Kućel Ilić

Pedesetak zaposlenika Liburnia Riviera Hotela odazvalo se jučer testiranju na COVID-19 / Snimio Mateo LEVAK

Pedesetak zaposlenika Liburnia Riviera Hotela odazvalo se jučer testiranju na COVID-19 / Snimio Mateo LEVAK

Pedesetak zaposlenika Liburnia Riviera Hotela odazvalo se jučer testiranju, što je, poručili su iz vodstva ove tvrtke, još jedna mjera kontrole pandemije i poticaj sigurnosti hrvatskog turizmaOPATIJA – Raditi u hotelu zahtjevno je i dinamično, dolazak ljeta donosi i više gostiju, a da bi sezona bila što uspješnija, diljem Opatijske rivijere poduzima se sve da bi okruženje za prihvat turista bilo što sigurnije. U takve inicijative, uz cijepljenje turističkih djelatnika, hotelijera i ugostitelja, ubraja se i najnovija akcija, provedena jučer u hotelu Palace-Bellevue. Svoje su redovite aktivnosti i užurbanu svakodnevicu opatijski hotelijeri jučer nakratko prekinuli kako bi dali doprinos jačanju imidža Opatije kao sigurne destinacije.
Pedesetak zaposlenika Liburnia Riviera Hotela odazvalo se jučer preventivnoj aktivnosti testiranja na COVID-19 što je, poručili su iz vodstva ove tvrtke, još jedna mjera kontrole pandemije i poticaj sigurnosti hrvatskog turizma. Preventivna aktivnost rezultat je suradnje Liburnia Riviera Hotela i Siemens Healthineersa čiji su brzi antigenski test, u epidemiološki sigurnim uvjetima hotela Palace, kako saznajemo, mogli napraviti svi zainteresirani zaposlenici LRH-a.


Državna tajnica


Kompletnu je akciju podržalo i Ministarstvo turizma i sporta, a na licu mjesta je bila i državna tajnica u ovom ministarstvu Sandra Herman koja se i sama odazvala testiranju i svojim primjerom podržala sve one koji su se uključili u akciju. Uz uobičajene standarde kvalitete te protuepidemijske mjere, njihova primjena i dosljednost danas su ključni faktori za uspješnu, ali i sigurnu turističku sezonu od koje svi, pa tako i Opatija, puno očekuju…


 Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta / Snimio Mateo LEVAK

Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta / Snimio Mateo LEVAK– Mislim da je to što sam se priključila testiranju dobra poruka jer svi smo mi turistički djelatnici i bavimo se promišljanjima ove sezone. U ministarstvu koje predstavljam ulažu se veliki napori kako bi sezona bila što bolja, a ključna će biti epidemiološka slika u Hrvatskoj. Čine se veliki napori da bi cijepljenje turističkih djelatnika bilo na što višoj razini, sufinanciraju se antigenski testovi te želim istaknuti da je i ovo jedna hvalevrijedna akcija u organizaciji LRH-a. Testiranje zaposlenika je vrlo bitno, bitno je da su cijepljeni i da na testu budu negativni, da dokažu da su zdravi i da na taj način pošaljemo jasnu poruku da je Hrvatska sigurna destinacija.


Zahvala građanima
Naše su epidemiološke mjere urodile plodom, na čemu trebamo zahvaliti svim građanima koji se pridržavaju mjera, koji su se priključili cijepljenjima te pozivamo sve one koji još nisu da to učine. Posebno treba zahvaliti turističkim djelatnicima koji su se cijepili i na taj način odaslali poruku da paze i na svoje zdravlje i na zdravlje drugih. U našu je akciju Safe stay in Croatia uključeno 16.000 objekata u turizmu, što je prepoznato na svjetskom turističkom tržištu i potražnja za boravkom u našoj zemlji raste. Kvarner i Istra su u ovom trenutku najpoželjnije destinacije jer su to auto-destinacije i najbrže dostupne najbližim tržištima, ali vraćaju se i aviolinije i ja sam sigurna da ćemo uz sve mjere koje smo poduzeli imati puno bolju sezonu od prošlogodišnje. Prognozirati je teško, ali prema dosadašnjim brojkama, mogli bismo imati najmanje 60 posto prometa u odnosu na sezonu 2019. godine, a ako situacija ostane i dalje ovako dobra, onda čak i još bolji turistički rezultat – izjavila je nakon testiranja u hotelu Palace Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma.