Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Svečani mimohod od Ambasadora do Slatine

Aleksandra Kućel Ilić

Mimohod počasnog Zastavnog voda Opatijom / Foto Marko GRACIN

Mimohod počasnog Zastavnog voda Opatijom / Foto Marko GRACIN

U organizaciji opatijskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Grada Opatije, svečani mimohod počasnog Zastavnog voda, uzvanika i građana započeo je u večernjim satima, kada je vrućina barem malo popustila 


OPATIJA – Uz svečani mimohod Opatijom, po glavnoj prometnici od hotela Ambasador do Slatine, proslavljen je večeras Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 27. obljetnica Vojno-redarstvene akcije Oluja. U organizaciji opatijskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Grada Opatije, svečani mimohod počasnog Zastavnog voda, uzvanika i građana započeo je u večernjim satima, kada je vrućina barem malo popustila. Pamtit će se kao mimohod za Dan pobjede uz rekordno visoke temperature jer je Opatijsku rivijeru zahvatio toplinski val pa osvježenja nema niti noću.


U parku kod fontane na Slatini gdje je mimohod završio, uz intoniranje hrvatske himne, prigodna obraćanja uzvanika na čelu s opatijskim gradonačelnikom Fernandom Kiriginom i podizanje zastave, bilo je svečano, a druženje nakon službenog programa se nastavilo na opatijskoj boćariji.

Foto galerija: Mimohod branitelja na Dan poobjede u Opatiji Foto: Marko Gracin

Prije središnje opatijske svečanosti, članovi UDVDR-a Opatija su nazočili mimohodu i polaganju vijenaca u Lovranu, a komemorativne svečanosti su se održale uz odavanje počasti i polaganje vijenaca i na području Općine Matulji. Sutra u 10 sati u crkvi svete Ane u Voloskom služit će se sveta misa zadušnica za poginule branitelje, najavili su iz UDVDR-a.


Brojni promatrači uz opatijsku glavnu ulicu / Snimio Marko GRACIN

Brojni promatrači uz opatijsku glavnu ulicu / Snimio Marko GRACIN