FMTU

Studentska konferencija W4T od četvrtka do nedjelje

Marina Kirigin

Daniela Gračan, Nika Kurti, Laura Valentić i Romina Alkier / Foto Marina Kirigin

Daniela Gračan, Nika Kurti, Laura Valentić i Romina Alkier / Foto Marina Kirigin

Cilj konferencije je poticanje transfera znanja, ali i međusobnog upoznavanja i povezivanja budućih lidera u turizmuFakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prigodno će obilježiti Svjetski dan turizma organizacijom triju aktivnosti: studentskom konferencijom, okruglim stolom i predavanjem studenata FMTU-a učenicima Hotelijersko-turističke škole. Ove godine Fakultet, odnosno studenti FMTU-a, prvi put organiziraju Studentsku konferenciju W4T (Wave for Tourism) koja počinje u četvrtak 30. rujna i traje do nedjelje 3. listopada. Osim studenata iz Hrvatske, sudjelovat će i studenti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Slovenije.


Sva predviđena »onsite« mjesta vrlo su brzo popunjena, a u tijeku su samo još prijave za one koji konferenciju žele pratiti online. Na konferenciji će se okupiti oko 120 studenata, 16 predavača, te će se predstaviti teme koje će oblikovati turizam budućnosti s posebnim naglaskom na održivi razvoj turizma te ekološko i socijalno osvješćivanje budućih djelatnika u turizmu.


Cilj konferencije je poticanje transfera znanja, ali i međusobnog upoznavanja i povezivanja budućih lidera u turizmu. Studenti Fakulteta u Iki potrudili su se kako bi spremno dočekali svoje goste te su osmislili bogat i sadržajan program. Otvaranje konferencije bit će u petak u 10 sati na FMTU-u, rečeno je na konferenciji za novinare u Iki, na kojoj su sudjelovale predstavnice FMTU-a Daniela Gračan i Romina Alkier te predstavnica Organizacijskog odbora studenata Nika Kurti i članica organizacijskog tima Laura Valentić.
Gračan i Alkier pohvalile su studente koji su se u ova neizvjesna i turbulentna vremena upustili u organizaciju konferencije za koju vjeruju da će postati tradicionalna.


Navedeno je da ovakva događanja predstavljaju promociju ne samo fakulteta, već i cijele destinacije, a posebno su zahvalili i generalnom sponzoru, LRH-u, koji je osigurao besplatan smještaj u dva opatijska hotela za sudionike konferencije, studente i predavače.


Svjetski dan turizma u FMTU-u će se obilježiti i organiziranjem okruglog stola na temu »Kvarner: Održiva turistička destinacija – Investicijama u hotelijerstvu do cilja«, koja će 12. listopada na Fakultetu okupiti znanstvenike i stručnjake iz prakse. Isto tako, studenti FMTU-a će 6. listopada ugostiti učenike opatijske HT škole te im održati predavanje na temu zagađenja plastikom i njezinog negativnog utjecaja na turizam.