Međunarodni kamp

Stolnoteniske nade okupile su se u Opatiji, stiglo tridesetak djece iz Norveške, Srbije i Hrvatske

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Danas i sutra održava se turnir Opatija Open na kojem uz sudionike kampa sudjeluju i mladi iz Italije, Slovenije, Austrije i Rumunjske.Tridesetak stolnoteniskih nada, djece u dobi od 8 do 14 godina iz Norveške, Srbije (Vojvodine) i Hrvatske marljivo trenira u opatijskoj sportskoj dvorani »Marino Cvetković« u sklopu već tradicionalnog međunarodnog kampa u organizaciji Stolnotenskog kluba Opatija 08 i Hrvatskog stolnoteniskog saveza.


Sedmodnevne sportske pripreme provode dobar dio dana u dvorani gdje odrađuju dva treninga dnevno, a slobodne trenutke koriste za kupanje.


Opatijski stolnoteniski kamp, na koji je stigla selekcija Vojvodine, selekcija HSTS-a, selekcija PGŽ-a, stolnotenisači iz norveškog Osla i članovi kluba domaćina, završit će velikim turnirom, šestim izdanjem Opatija Opena koji će se održati u istoj dvorani 1. i 2. srpnja, a na koji uz sudionike kampa stižu i mladi stolnotenisači iz Italije, Slovenije, Austrije i Rumunjske. Diego Lipovšek, domaćin ove međunarodne stolnoteniske priče u Opatiji navodi da zasada ima 70-ak prijava za turnir.
Po drugi put u Opatiju je stigla i mala grupa Norvežana. Riječ je o djeci jednog jakog kluba u Oslu koja su stigla u pratnji roditelja i trenera, a zahvaljujući dugogodišnjem poznanstvu Lipovšeka i Norvežanke opatijskih korijena Nine Jeletić.


– Moj djed i tata su Opatijci, tako da sam kao mala svako ljetovanje provodila u Opatiji. Kako sam igrala stolni tenis, kada sam došla na ljetovanje, potražila sam gdje mogu malo trenirati i došla u stolnoteniski klub koji se nalazio na Gorovu.


Tamo sam upoznala i trenirala s Diegom. Zahvaljujući društvenoj mreži, Facebooku, obnovili smo kontakt i 2015. godine prvi put doveli grupu stolnotenisača iz Norveške, a sada evo stigli s još jednom manjom grupom djece.


Naravno da ja ne mogu biti objektivna kada me pitate kako se ovdje osjećam – za ovo mjesto vežu me predivne uspomene iz djetinjstva, ali vjerujem da djeca i roditelji koji su s nama došli iz Osla ovdje stvarno uživaju iako su ovih dana temperature izuzetno visoke, onakve na kakve mi sa sjevera nismo navikli – rekla je Nina Jeletić koja je u Opatiju stigla sa suprugom Janom Bernerom.