Tragom Prencovih tvrdnji

Što je s toplom vodom u Zdravstvenom centru Matulji: ‘Ima je, iako tek nakon nekoliko minuta’

Marina Kirigin

U dvjema ordinacijama potvrđeno je da nekih problema ipak ima, odnosno da tople vode ima samo ako se duže vrijeme čeka da ona stigne, dok je magistra farmacije Marija Kovač rekla da u njezinoj ljekarni na katu tople vode imaMATULJI – Primarni centar zdravstvene zaštite u Matuljima nema tople vode posljednjih pola godine – iznio je to na posljednjoj sjednici Vijeća Općine Matulji vijećnik PGS-a Mladen Prenc, i sam korisnik matuljskog zdravstvenog centra. Tragom te informacije načelnik Matulja Mario Ćiković provjerio je preko tehničkog osoblja ima li tople vode u centru i stigao je pozitivan odgovor.


Specijalist opće medicine Prenc javio se na dan objave novinskog članka i rekao je da je ispalo da je on lažac te da bi volio da novinar sam dođe u ordinacije vidjeti ima li tople vode.


Nakon nekoliko tjedana Prenc se ponovo javio i dostavio brojeve telefona ordinacija uz zamolbu da provjerimo ima li zdravstveni centar tople vode u jeku pandemije koronavirusa. U dvjema ordinacijama potvrđeno je da tople vode ima samo ako se duže vrijeme čeka da ona stigne, odnosno za toplu vodu potrebno je otvoriti špinu i čekati nekoliko minuta.
– Sada nemamo tople vode – rekli su u ordinaciji doktorice Butorac, dodajući da ona povremeno dođe, dok su u pedijatrijskoj ambulanti bili malo precizniji:


– Tople vode ima, ali morate pustiti vodu da teče nekoliko minuta kako bi topla voda stigla, posebno sada kada se prostori još ne griju. Evo, sada sam otvorila vodu i nakon dvije minute došla je mlaka voda, nikako ne vruća – objasnila je pedijatrica kojoj je važno da ima tople ruke, posebno kada pregledava dojenčad.


Za razliku od dvije ordinacije koje su potvrdile da ipak postoje nekakvi problemi s toplom vodom u matuljskom centru primarne zdravstvene zaštite, magistra farmacije Marija Kovač, koja svoju ljekarnu ima na katu zdravstvenog centra, kaže da ona toplu vodu ima.


– Trenutačno nisam tamo, ali jučer je tople vode bilo. Nisam primijetila da smo u posljednje vrijeme bili bez tople vode, a vjerujte da bih primijetila jer je meni ona potrebna, posebno kada radim s mastima. Znači, kod nas na katu tople vode ima, mi nismo imali takav problem, a da jesmo, već bismo javili – rekla je magistra Kovač.