15. Festival čokolade

Slatina na tri dana postaje Choco Street

Marina Kirigin

Ljubitelje čokolade očekuju brojne poslastice / NL arhiva

Ljubitelje čokolade očekuju brojne poslastice / NL arhiva

Na prigodno uređenoj šetnici Slatina opatijski festival će okupiti proizvođače čokoladnih delicija iz Slovenije, Italije i HrvatskeOPATIJA – Petnaesto izdanje Festivala čokolade ispunit će predstojećeg vikenda Opatiju mirisima i okusima svima omiljene slatke namirnice, predstavljene u ekskluzivnim gastronomskim izdanjima. I ne samo gastronomskim, jer će čokolada od 3. do 5. prosinca zasladiti sva iskustva posjetitelja Opatije, od opuštanja u wellness centrima do ljuljuškanja na valovima opatijskog akvatorija. Iako najavljen, sajam Čokoladna čarolija, planiran u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, neće se održati u dosadašnjem obliku iz epidemioloških razloga, ali nažalost i zbog spriječenosti dijela izlagača zbog bolesti. Umjesto toga, novost ovogodišnjeg Festivala čokolada je Choco Street koji će se održati na prigodno uređenoj šetnici Slatina i okupit će proizvođače čokoladnih delicija iz Slovenije, Italije i Hrvatske. Choco Street bit će otvoren u petak 3. prosinca od 14 do 20 sati, u subotu 4. prosinca od 9 do 20 sati te u nedjelju 5. prosinca od 9 do 19 sati.


NL arhiva

NL arhiva


 


Adventske lokacije


Opatijskom tvornicom čokolade Milenij Choco svijet, u kojoj se mogu kupiti i degustirati vrhunski čokoladni proizvodi, zavladat će mađioničar Willy Wonka, kojeg će utjeloviti slavni hrvatski iluzionist Andrej Škedel i svojim čarolijama osvojiti sve male, a i one nešto veće ljubitelje čokolade i magije. Čokoladne arome osvojit će sve adventske lokacije u Opatiji: Čokoladni Advent kod Šporera, Choco Imperial Xmas (terasa hotela Imperial), Choco Xmass Street Lungomare (Lungomare od hotela Savoy do Ville Madona), Choco Straus (hotel Palace) i obogatiti ponudu svih opatijskih hotelijera i ugostitelja. Prvi put čokolada će zaploviti i morskim valovima uz Choco Advent na brodu »Jadera« koji će povezati panoramsku vožnju od Voloskog do Opatije s uživanjem u tradicionalnim blagdanskim delicijama.
Uživanje u čokoladi pratit će i atraktivna glazbena podloga na pet lokacija, humanitarni programi, animacija i zabava za djecu, ali i brojni sportsko-rekreativni sadržaji. U subotu 4. prosinca od 10 sati ispred Ville Angioline krenut će aktivna choco šetnja kroz povijest Opatije, a sat vremena kasnije na Slatini svi zainteresirani moći će se uključiti u program vježbanja Christmas Active s proslavljenim trenerom Marijom Mlinarićem.


Najslađi vikend
– Čokolada i Opatija nerazdvojni su već 15 godina, a prvi vikend u prosincu tradicionalno je rezerviran za uživanje u slatkim delicijama i pratećoj ponudi koju nudi Festival čokolade. Iako smo programe više puta mijenjali i prilagođavali se situaciji, vjerujemo da će naši posjetitelji uživati u prilagođenom, najslađem opatijskom vikendu s brojnim programima koje smo pripremili.
Zasladite kraj godine vrhunskim čokoladnim delicijama i uživajte u čarobnoj atmosferi Najljepšeg Adventa uz more – pozvala je direktorica TZ-a grada Opatije Suzi Petričić, istaknuvši da su svi programi organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama.