Akcija mladih i Unija Kvarnera

Neva Slani: Opatija će opet biti grad u koji će se dolaziti na izlazak

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Luigi

Foto Luigi

isko-klub u podrumu centra Gervais postat će klub za mlade te ponovo za koncerte, a sigurna sam da će i Riječani dolaziti na koncerte u Opatiju, kao nekada", najavila je Neva Slani
OPATIJA  Sve generacije zanemarene su u našem gradu. Opće mrtvilo i nedostatak događanja posebno pogađa mlade, ali i sve generacije naših sugrađana. Sadržaja nema, naplata parkiranja otežava, a javni prijevoz ne funkcionira kako bi trebalo – upozorila je u press priopćenju Neva Slani, kandidatkinja za gradonačelnicu Akcije mladih i Unije Kvarnera.


– Mladi će, čim postanem gradonačelnica, napokon ponovo dobiti mjesto za izlazak. Disko-klub u podrumu centra Gervais postat će klub za mlade te ponovo za koncerte, a sigurna sam da će i Riječani dolaziti na koncerte u Opatiju, kao nekada”, najavila je Neva Slani, te dodala kako “klub mladih neće biti samo za koncerte i zabavu, nego i za društvene igre, kreativno korištenje slobodnog vremena, neformalno obrazovanje i sve ono što će i sami htjeti organizirati”.


Akcija mladih i Unija Kvarnera puno više pažnje će polagati u sigurnost i poboljšanje kvalitete života svih stanovnika Opatije i njenih mjesta.
– Zadržat ćemo socijalna davanja, posvetiti se brizi za one ugrožene egzistencije, povećati zdravstveni standard naših sugrađana. Naš projekt novog Doma zdravlja na starom mjestu već je izazvao niz pozitivnih reakcija. Uklopljen u vizure grada, potpuno odgovara potrebama Opatijaca. Grad ćemo učiniti potpuno pristupačnim za osobe s invaliditetom, a za njihove potrebe nabavit ćemo opremu koju trenutačno nemaju. To se odnosi i na plaže i toalete. Raspoložive plaže moramo dodatno opremiti dnevnim i večernjim sadržajima za sve generacije. Vratit ćemo trampulin i gredu, opatijsku kupališnu tradiciju, a mora se pronaći i kutak za osvježenje ljubimaca, naglasila je Slani. Za određena će se događanja, primjerice Balinjeradu, Retropatiju, festival salse, za promet zatvarati glavna prometnica i oslobađati javne površine, kako bi se dobila Opatija koja diše s određenim događajem.– Javni prijevoz mora biti redovitiji, a i zeleniji. Plan je urediti autobusne nadstrešnice, osigurati da djeca ne čekaju satima na kiši. Važan dio programa Akcije mladih i Unije Kvarnera je izgradnja nathodnika kod kobnog prijelaza blizu vrtića Volosko, te postavljanje prometne kamere u Iki i na Novoj cesti jer životi djece i naših sugrađana su u pitanju – zaključila je Neva Slani.