Lokalni izbori

Senka Baruška SDP-ova kandidatkinja za načelnicu Lovrana

Marina KiriginLOVRAN – Senka Baruška nezavisna je kandidatkinja SDP-a za načelnicu Lovrana. Njezino predstavljanje održano je jučer na terasi hotela Park u Lovranu, a na njemu su sudjelovali i nositelj liste, predsjednik lovranskog ogranka SDP-a Domijan Kršanac, i drugi čovjek s liste Sanjin Sirotnjak. Kršanac je istaknuo da je odluka o kandidaturi Senke Baruške donesena jednoglasno, a Sirotnjak dodao da je SDP Lovran okupio respektabilan tim ljudi koji su birani na temelju ljudskih i profesionalnih kvaliteta.


Nositelj liste naveo je da je Senka Baruška samostalni umjetnik, inženjerka pomorstva s diplomom scenskih umjetnosti iz Londona i Amsterdama, da ima iza sebe međunarodno iskustvo, poznaje strane jezike i bila je na rukovodećim pozicijama, što govori o njezinim sposobnostima upravljanja.


– Moj izbor bio je povratak u Lovran u koji sam se vratila 2004. godine. Svoje znanje i iskustvo, sve ča san vane navadila želin prnest tu. Odgojena sam u Lovranu kada su se održavali Jadranski susreti, devet let smo bili nepobjedivi na Jadranu i taj mentalitet pobjednika trebamo revitalizirat, obnovit i opet staviti u funkciju. Zato mislim da znamo kako – moramo se ujediniti, a ne da svaki vuče na svoju stranu. Kao nezavisna sam se pridružila SDP-u jer smatram da imaju odlične ljude, da ću imati odlične suradnike i da smo zajedno uspjeli složili kvalitetan program – rekla je Baruška, naglašavajući da njih ujedinjava lokalpatriotizam, a ne ideologija te da bi tako trebao funkcionirati i Lovran.
Navedeni su i obrisi njihova programa u kojem mladim Lovrancima žele stvoriti novi prostor za okupljanje i druženja, stanovnicima treće životne dobi subvencionirati boravak u staračkim domovima, žele proširiti lovransko groblje, pojačati suradnju s Liburnia Riviera Hotelima, napraviti bolju promociju zeleno-plavog Lovrana, poticati otvaranje OPG-ova u gornjem području općine, na godišnjoj razini osigurati stanovnicima jedan besplatni ultrazvučni pregled te imaju namjeru intenzivnije aplicirati na natječaje kojima se mogu osigurati europska sredstva.