Turizam i rekreacija

Rika Vertikal. Gotovo 150 trkača na utrci  koja spaja more i planine

Ana Braškić

Foto S BRAJČIĆ

Foto S BRAJČIĆ

Najbrži na cilju bio je Slovenac Timotej BečanMEDVEJA – Iz kampa Medveja, a u organizaciji Atletskog kluba Rika iz Kastva je startala utrka Rika Vertikal. Riječ je o utrci koja je spojila more i planine, a sudionicima pružila mogućnost da iskuse adrenalinski izazov i ljepote Učke. Za kraj ih je čekao pogled na cijeli Kvarner.


Čak 146 trkača startalo je iz Medveje da bi nakon 8,1 kilometra i 1.396 metara uspona u samo 58 minuta na cilj na Vojaku stigao Slovenac Timotej Bečan. Odmah za njim stigli su njegovi sunarodnjaci Tadej Sredinšek i David Vogrin dok je četvrti, a ujedno i prvi Hrvat na cilju bio Luka Nedeljković, član AK-a Rika. Prva među djevojkama bila je također Slovenka Anja Mikuž kojoj je za osvajanje Učke trebalo 1 sat i 18 minuta. Odmah za njom stigle su Dominika Zupančić Valant te Marta Močinić, članica Rike. Ova utrka ujedno je bila i kvalifikacijska za ulazak u Skyrunning reprezentaciju Hrvatske.


Dojmovi prvoplasiranih nakon utrke bili su odlični. Kako su nam rekli, staza je bila odlična, a oni u Sloveniji tako lijepe utrke nemaju. S njima su se složili i ostali trkači koji su kazali kako je bilo izazovno, ali jako lijepo iskustvo. Vrijeme je bilo idealno, a staza je većim dijelom bila u hladu. Koliko su sudionici bili u dobroj formi dokazuje i činjenica da su svi stigli na cilj ispod tri sata, dok je »time limit« bio 3 i pol sata. Za najbolje su osigurane i brojne nagrade za što su se pobrinuli lokalni OPG-ovi.