Jesenska rasprodaja

Rasprodaje, sniženja i preuređenja s darovima: Opatijske butige sniženjima prizivaju kupce

Mirna Šumberac

Opatijska poslovnica Bipe uskoro zatvara vrata zbog preuređenja / Foto Mirna ŠUMBERAC

Opatijska poslovnica Bipe uskoro zatvara vrata zbog preuređenja / Foto Mirna ŠUMBERAC

Za Bipu se šire glasine da se zauvijek »zapira«, no istina je da 24. listopada započinje njezino preuređenje, a kupovine veće od 150 kuna već sad donose kupone s popustima u prosincuOPATIJA Ljeto je već odavno na izmaku, no ljetna sezona u trgovinama još uvijek traje čemu u prilog govori i stanje u opatijskim dućanima koji očito pate od nedostatka turista pa se neki od njih nerijetko i potpuno zatvore.


Naime, na području u blizini opatijske tržnice neki od dućana i dalje nude ljetne potrepštine što uključuje i rekvizite za more i ostalo.


Prodavaonica Futura Nova nudi popuste na ljetni asortiman i to od 30, 40 i 60 posto, dok trgovina do nje – Andjelina pozamenterija – ima totalnu rasprodaju.


U pola cijene
U okrugu hotela Continental nalazi se trgovina odjećom Comma, koja također nudi popuste od 60 posto na asortiman proljeće/ljeto, a njemu susjedni dućan specijaliziran za prodaju donjeg rublja i kupaćih kostima Yamamay nudi popuste s obzirom na kupljenu količinu.


Popuste od 50 i 60 posto nudi i obrt za trgovinu Leopold koji se nalazi ispod opatijske Ville Gorovo (bivša Operetta). U lancima trgovina Chantal izvješeni su popusti od 30 do 70 posto.


Trgovci se nadaju da će popusti napuniti opatijske ulice / Snimila Mirna ŠUMBERAC

Trgovci se nadaju da će popusti napuniti opatijske ulice / Snimila Mirna ŠUMBERAC


Nadalje, Belinda shop, koji se nalazi u nizu trgovina s drvenim izlozima uz Park Angiolina, također nudi popust od 50 posto, dok prodavaonica Vilebrequin u blizini Parka sv. Jakova nudi popuste za članove »CM Delta loyalty programa« (unutar kojeg njegovi članovi ostvaruju popuste za određene brendove) i to 40 posto na kolekciju proljeće/ljeto i 50 posto na izdvojene artikle. Velike popuste moguće je ostvariti i u prodavaonici Mac Shop.


Preuređenje Bipe


Iako ne pripada kategoriji trgovine odjećom, Bipa zauzima jako veliko mjesto u potrošačkim navikama Opatijaca i ostalih koji se nađu u njezinoj blizini. O njoj se šire glasine da se zauvijek »zapira« što nije istina, naime, na njezinim vratima piše da 24. listopada započinje njezino preuređenje što znači da se zatvara samo na određen period.


Iz tog razloga prodavaonica nudi priliku kupcima da do 24. listopada preuzmu kupon od 15 posto popusta koji mogu dobiti nakon svake kupovine veće od 150 kuna, a isti mogu iskoristiti od 14. prosinca do 26. prosinca u novoj i preuređenoj Bipinoj poslovnici.


U »bijele papire« ovile su se i trgovine Blanc du Nil i Aqua, koja trenutno ima inventuru.


Okolnosti vezane za pandemiju COVID-19 učinile su svoje, posjetitelja i kupaca sve je manje što na kraju krajeva i dokazuju silni popusti koji trenutačno diktiraju sudbinu trgovina, pogotovo onih malih poduzetnika.