Na ponos

Prestižna titula turističkoj “staroj dami”: Opatija postala Wellness Champion za 2021.

Marina Kirigin

U World Wellness Weekend programu ovog vikenda sudjeluju Thalassotherapia Opatija, Liburnia Riviera Hoteli, Amadria Park Hoteli, Hotel Navis i Villa Kapetanović, Senses Spa i Studio VedaOPATIJA – World Wellness Weekend, međunarodno događanje koje promovira zdrav život i blagostanje, ove će se godine obilježiti i u Opatiji. Cilj World Wellness Weekenda jest ponuditi sigurne, zabavne, sportske, rekreativne i zdravstvene aktivnosti, s misijom stvaranja wellness programa dostupnih svima i olakšavanja usvajanja kvalitetnih životnih navika.


Jubilarno, peto izdanje ove manifestacije održava se 18. i 19. rujna i okupit će rekordan broj sudionika na gotovo 2.000 lokacija u 982 grada diljem svijeta, a Opatija se uključila javnim aktivnostima, ali i prigodnom ponudom hotela i wellness centara. Turistička zajednica grada Opatije za svoje sugrađane i posjetitelje grada organizira besplatno nordijsko hodanje, uz stručnu pratnju, koje će se održati u subotu 18. rujna sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline. Predviđena je ruta lungomarem do Ičića i natrag, a sudionicima su osigurani štapovi za hodanje.


– Ovim događanjem započinje program jesenskih nordijskih šetnji kroz povijest Opatije, uz stručno vođenje, koje će se održavati svake subote do 18. prosinca. Višegodišnje ulaganje Turističke zajednice u ovaj vid razvoja turističkog proizvoda koji je fokusiran na zdravlje i aktivnosti u prirodi donijelo je i Turističkoj zajednici i Opatiji prestižnu titulu Wellness Championa za 2021. godinu koju dodjeljuje World Wellness Weekend. Tome je svakako pridonijelo i aktivno uključivanje hotelskih kuća i wellness centara s prigodnim ponudama – kazala je direktorica Suzi Petričić.
U World Wellness Weekend programu sudjeluju Thalassotherapia Opatija, Liburnia Riviera Hoteli, Amadria Park Hoteli, Hotel Navis i Villa Kapetanović, Senses Spa i Studio Veda. Istovremeno, u Opatiji se održava i konferencija Science4Health u organizaciji Thalassotherapije Opatija tijekom koje će značajan dio programa biti posvećen i Lifestyle medicini, a u sklopu programa konferencije održat će se i obaranje Guinessovog rekorda u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu.


– Opatija se ovim programima posvećenim wellnessu, sportu i rekreaciji još jednom potvrdila kao vodeća destinacija zdravlja u regiji. Stoljetna tradicija renomiranog klimatskog lječilišta kontinuirano se nadograđuje putem inovacija te praćenjem svjetskih trendova u medicini i zdravstvenom turizmu, koji tako ostaje jedan od važnijih motiva dolaska u naš grad tijekom posezone i predsezone – istaknula je Suzi Petričić.