Predstavljen gospodarski program

Koalicija SDP-HSU: Općina Matulji partner gospodarstvenicima 

P. N.

'Sve raspoložive općinske resurse iz ovog područja stavit ću na raspolaganje i u funkciju razvoja poduzetništva bez čega nema niti drugih razvojnih mogućnosti i podizanja standarda življenja naših mještana', poručio je Vedran Kinkela 


 


Kandidat za načelnika Općine Matulji Vedran Kinkela sa svojim je timom predstavio program gospodarstva koji u fokus stavlja uspostavljanje partnerskog odnosa s poduzetnicima i obrtnicima. 
‘Razvoj i snaga svake općine, grada, županije pa tako i države temelji se na snazi i uspješnosti njezinih poduzetnika. U općini Matulji već duži niz godina bilježimo stalan rast vrlo uspješnih i respektabilnih tvrtki kao i obrtnika, što je jamstvo za održivost i napredak naše općine. Na ovu činjenicu izuzetno sam ponosan i u mom mandatu ovo će biti jedan od prioriteta djelovanja i zalaganja. Naime, sve raspoložive općinske resurse iz ovog područja stavit ću na raspolaganje i u funkciju razvoja poduzetništva bez čega nema niti drugih razvojnih mogućnosti i podizanja standarda življenja naših mještana’, poručio je Vedran Kinkela. 


‘S obzirom na to da je radna zona Miklavija u završnoj fazi infrastrukturne pripreme za privlačenje poduzetništva, uvjeren sam da već u prvoj godini možemo svjedočiti iskoracima u tom smjeru. Potencijal Miklavije je “neiscrpna niša”, ne samo za naredne godine već i za desetljeća pred nama. Na natječaj za novog koncesionara Zagrebačke obale javio se konzorcij koji čine APM Terminals, tvrtka kći najvećeg kontejnerskog brodara A.P. Moller-Maersk i Enna Logic. Ponosan sam što u timu imam Roberta Perčića koji je već deset godina na menadžerskoj poziciji u Maersku i može doprinijeti razvoju našeg gospodarskog programa. Ovo je prednost koju ćemo iskoristiti i Miklavija će već u ovom mandatu biti jedna od najznačajnijih regionalnih logističko-proizvodnih zona. Isto tako, siguran sam u veliki pomak u razvoju poduzetništva jer moj tim čine ljudi koji su se već iskušali na ovom području, poznaju okolnosti s kojima se suočavaju poduzetnici i nadasve znaju i odgovore na ta pitanja’, dodao je Kinkela. 


Kinkela ističe da je gospodarski program kreiran je u suradnji s poduzetnicima i obrtnicima koji su kroz provedenu anketu dali vrijedne informacije o tome što oni trebaju i žele. Upravo zato, fokus će biti na otvaranju općinske uprave prema poduzetnicima kako bi im bili partneri u realizaciji njIhovih projekata, ističe Kinkela. 


‘Jedan od prioriteta je i osnivanje Gospodarskog savjeta sastavljenog od gospodarstvenika s područja općine, koji će neposredno sudjelovati u donošenju odluka i definiranju prioriteta. Tako bi se ostvarila suradnja i partnerski odnos u donošenju prostorno-planske dokumentacije i općinskih odluka koje se odnose na gospodarstvo i poduzetništvo, subvencioniranje kamata, olakšice za proširenja kapaciteta, subvencioniranje novih zapošljavanja i slično’, kaže Kinkela. 


Znatno veća podrška i stručna pomoć općinske uprave za potrebe poduzetnika iz svih nadležnosti, uz nužnu digitalizaciju općinskih procesa kako bi poduzetnici pa i svi građani imali uvida u svoje predmete, imperativ je za sljedeće četiri godine, zaključio je Vedran Kinkela.