STARTAJ HRVATSKA

Pločice Superheraw stižu iz Opatije: Mlada poduzetnica ima proizvod za sve koji se žele osjećati – superherojima

Aleksandra Kućel Ilić

Opatijska poduzetnica predstavila se veganskim, bio snack pločicama, namijenjenim svim superherojima i »onima koji će se tako osjećati nakon što konzumiraju ovaj hranjiv proizvod«OPATIJA – Tijana Božović Galjanić iz Opatije kandidatkinja je projekta »Startaj Hrvatska«, koji su pokrenuli Spar Hrvatska i Nova TV, a koju su gledatelji imali prilike upoznati u trećoj epizodi. Tijana se predstavila veganskim, bio snack pločicama Superheraw namijenjenim svim superherojima i onima koji će se tako osjećati nakon što konzumiraju ovaj nevjerojatno ukusan i hranjiv proizvod – priopćili su iz Spara.


Kako stoji u press-priopćenju, Superheraw pločice sastoje se od suhog voća, orašastih plodova, sjemenki i drugih sastojaka kontroliranog ekološkog podrijetla.


– U svakoj Superheraw pločici sadržane su sve super moći pa su one tako ekološke, veganske, bez glutena, bez rafiniranog šećera i, ono najbolje, ručno su rađene. Ideja za ovim pločicama Tijani je sinula kada je shvatila da se mora uhvatiti ukoštac s jakim alergijama svog sina na hranu. Nije ga htjela zakinuti za slatkiše koje obožava, pa je istražujući alternative pronašla savršen i zdrav slatkiš koji je uskoro postao neizostavan i u sportskoj torbi njezina supruga, bivšeg profesionalnog sportaša.
Superheraw pločice odličan su snack i ukusan međuobrok, a osim što su izuzetno hranjive, dostupne su u čak pet različitih okusa – voće i orašasti plodovi, kokos i sjemenke konoplje, lješnjak i kakao, kakao i naranča te borovnica i indijski orah. Podloga svim ovim okusima je najmanje sedam čistih, ekoloških sastojaka koji su ručno usitnjeni, hladno prešani i pakirani kako bi se lako mogli ponijeti u školu, na posao, putovanja i sportske aktivnosti. Datulje, grožđice, lješnjaci, industrijska konoplja, čips od kokosa, indijski orasi i mahune vanilije samo su neki od njih.


Tijekom procesa pripreme proizvoda za police velikog trgovačkog lanca imala je podršku stručnog tima Spara, koji joj je davao »vjetar u leđa« kako bi svoje Superheraw stavila u prodaju. Uz to, posebno za ovaj projekt poduzetnica je razvila i nov okus svog proizvoda kojim je u finu pločicu spojila borovnice i indijski orah – priopćili su iz Spara te dodali i da se spomenute pločice mogu kupiti u svim Interspar hipermarketima i odabranim Spar supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Uz Tijanu Božović Galjanić, priliku za plasmanom svog proizvoda uz pomoć Spara Hrvatska dobilo je još sedam drugih poduzetnika.