Posjet šefa HDZ-a

Plenković došao u Matulje kako bi podržao Ivu Letinu: ‘Puno smo učinili za PGŽ’

Marina Kirigin

Andrej Plenković i Iva Letina u Matuljima / Snimila Marina KIRIGIN

Andrej Plenković i Iva Letina u Matuljima / Snimila Marina KIRIGIN

Imamo velika ulaganja u Rijeku i infrastrukturu, u LNG terminal na Krku, u opće bolnice u Rijeci i Puli, Istarski ipsilon, ulaganja u ruralni razvoj, turizam, podrška Rijeci kao EPK-e, a da ne govorimo o cesti D403 koja će vrijediti 80 milijuna eura i biti će najskuplji projekt tog tipa - rekao je PlenkovićMATULJI  Premijer Andrej Plenković stigao je u prvi službeni posjet Općini Matulji. Razlog dolaska je izborna kampanja u sklopu koje je došao podržati članove HDZ-a na Liburniji, u Matuljima, ali i dati podršku matuljskoj kandidatkinji na listi HDZ-a Ivi Letini.

Foto galerija: Andrej Plenković u Matuljima Foto: Marina Kirigin 


Na kratko druženje Plenković je stigao iz Kastva zajedno sa ministrima Olegom Butkovićem i Gari Cappellijem, te direktorom HTZ-e Kristjanom Staničićem.
U Matuljima su im dobrodošlicu poželjeli i načelnik Općine Matulji Mario Ćiković, te članovi HDZ-a sa područja Matulja, ogranka koji broji oko 150 članova.


Iva Letina, kanidatkinja na listi HDZ-a, po struci magistra ekonomije, rekla je kako je velika čast na kratko ugostiti predsjednika Vlade Plenkovića te da joj je izuzetno drago da je pronašao vremena za Liburniju i Matulje.


Navela je kako zajedno sa Vladom, koja je puno dala za ovaj kraj, rade na projektima  i kako vjeruje da će zbog toga polučiti dobre rezultate.


Plenković je na pitanje je li ovo njegov prvi službeni posjet Matuljima i što Matuljcima uoči izbora želi poručiti, odgovorio kako je već puno puta bio u Matuljima, te naveo kako je razlog ovog posjeta podrška Ivi Letini koja je na listi HDZ-a u osmoj izbornoj jedinici.


– Siguran sam da ćemo ostvariti sjajan rezultat, mislim da su ovdje kandidatkinje i kandidati iz HDZ-a svojim iskustvom ispred drugih lista. Na ovom području imamo i ministra pomorstva, ministra turizma, bivšeg ministra turizma, saborskog zastupnika Kirina i predsjednicu zajednice žena Medur Croatu iz Istre. Imamo i našega Josipa Borića koji je zastupnik u Saboru, imamo i Kristjana Staničića koji vodi HTZ-u te Matuljku Ivu Letinu koja je jako angažirana, brine o solidarnosti i vrlo nadahnuta sa svojim humanitarnim radom. Mislim da ćemo ostvariti sjajan rezultat jer smo puno učinili za PGŽ i Istarsku županiju. Fiskalnom decentralizacijom dali smo 130 milijuna kuna PGŽ-u. Druga je to županija po iznosu nacionalnih sredstava za regionalni razvoj, 5,1 milijarda kuna ugovorenih EU sredstava, 380 milijuna kuna do sada isplaćenih za 45.000 radnika u ovoj krizi covida. Imamo velika ulaganja u Rijeku i infrastrukturu, u LNG terminal na Krku, u opće bolnice u Rijeci i Puli, Istarski ipsilon, ulaganja u ruralni razvoj, turizam, podrška Rijeci kao EPK-e, a da ne govorimo o cesti D403 koja će vrijediti 80 milijuna eura i biti će najskuplji projekt tog tipa – rekao je Plenković napomenuvši kako je sve to angažman i potvrda snažne privrženosti Vlade HDZ ovom kraju.