Kinkelov terac opet pun

Petrova u Rukavcu: Ples, pjesma sport, ali i pomoć Snježani i Dragecu

Marina Kirigin

Foto S. Drechsler

Foto S. DrechslerRUKAVAC – Pučka fešta Petrova u Rukavcu u protekla tri dana privukla je velik broj posjetitelja. Kinkelov terac bio je pun kao nekad, pjevalo se, plesalo, izmjenjivali su se izvođači, njih čak 14 u tri dana, i uživalo u druženju uz iće i piće.


Tijekom dana, ali i u večernjim satima, održavale su se i sportsko-rekreativne manifestacije u čast zaštitnika Rukavca pa su se tako odigrali turniri u nogometu i badmintonu. Ove godine cijela je ova priredba imala značajnu humanitarnu notu jer su Rukavčani odlučili pomoći svojim sumještanima Snježani i Dragecu koji su umalo ostali bez krova nad glavom. Sada kada su ih spasili od iseljavanja iz doma u kojem oduvijek žive, odlučili su im pomoći u obnovi istog pa se pomoć na Petrovu prikupljala na različite načine.


Na terenima sportskog centra Damar održan je 13. Badminton turnir Petrova 2022 za djecu i rekreativce. U kategoriji do 12 godina pobjedila je Melani Ćiković, u kategoriji do 14 godina slavila je Darija Benčić, a u kategoriji do 16 Tea Slavić. Rekreativci su se nadmetali u parovima. Par Bermanec (Zagreb)/Vivoda (Rijeka) pobjednik je u konkurenciji muškaraca, Katić (Rukavac)/Vidmar (Slovenija) u konkurenciji ženskih parova, a u konkurenciji miješanih parova slavili su Vidmar /Kern (Slovenija).