Veselje

Otvorena draška adventska čarolija uz grupu Dellboys

Marina Kirigin

Foto D. Kurti

Foto D. Kurti

Veselje u najmanjoj liburnijskoj općiniI u najmanju liburnijsku općinu stiglo je adventsko raspoloženje. Blagdanska rasvjeta obasjala je Mošćeničku Dragu, a samo otvaranje draške Adventske čarolije glazbeno je pred više oko 150 okupljenih uveličala grupa Dellboys.


Načelnik Mošćeničke Drage Riccardo Staraj naveo je da je ovo prvi advent u kojem je centar mjesta okićen po uzoru na susjedne općine.


Draški advent u narednom razdoblju (vikendima) ponudit će mnošto programa za djecu i odrasle, biti će dobre glazbe, ali i dodatne ponude jela i pića.
Organizira se i novogodišnja zdravica za stanovnike, ali i za goste jer se očekuje 23. prosinca otvaranje hotela Marina te je najavljeno da bi kapacitet hotela trebao biti popunjen.


Adventski blues rock session na kojem nastupaju Riccardo Staraj & Midnight blues band, Mauro Staraj, Edi Maružin & Edi east trance lues band zakazan je za petak 10. prosinca s početkom u 19 sati.


Božićni koncert uz Tuhtan duo održat će se u subotu 18. prosinca u 19 sati.


Na Badnjak u caffe baru Velebit održat će se zakuska uz friganu ribu od 12 do 15 sati dok je nastup grupe Josipyensis predviđen do ponoći.


U nedjelju 26. prosinca nastupa duo Shachers, dok je za Staro leto predviđena »glazba u režiji« caffe bara Velebit.


Prvi dan 2022. godine točno u podne donosi Novogodišnju zdravicu u centru mjesta.