Opatija

Otvoren skup o estetskoj medicini: Ne možemo zaustaviti starenje, ali ga možemo učiniti ugodnijim

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinNe možemo zaustaviti starenje, ali ga možemo učiniti ugodnijim putovanjem – rekla je u opatijskom hotelu Royal Elma Bunar, predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine na otvorenju petog po redu Hrvatskog kongresa estetske medicine u organizaciji ove udruge.


Na kongresu sudjeluje šest znanstvenih organizacija te stručnjaci iz čak 13 zemalja svijeta. Naglasak je stavljen na prevenciju i usporavanje starenja te estetsku medicinu, ne samo u službi ljepote, već i postizanja psiho-fizičkog blagostanja.


Pod nazivom “Estetska medicina: prošlost, sadašnjost i budućnost” ovaj je kongres koji će trajati do 16. lipnja okupio međunarodno priznate stručnjake koji će predstaviti najrecentnija istraživanja i saznanja u brojnim područjima estetske medicine.

U organizaciji Hrvatske udruge estetske medicine, skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije, Turističkih zajednica Kvarnera i Opatije te Hrvatske turističke zajednice, a zemlja partner Hrvatskoj je Italija i stoga je kongres otvoren uz intoniranje hrvatske i talijanske himne.


Ispred Grada Opatije na otvorenju kongresa sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je naglasila važnost Opatije kao destinacije kongresnog, ali i zdravstvenog turizma te značaj kongresa u svrhu brendiranja Opatije kao destinacije zdravlja.