Ostali razočarani

Organizator naljutio posjetitelje koncerta Tolje i Dimšić u Opatiji: “Ovo sigurno nije dozvoljeno, tražit ću pravdu!”

Marina Kirigin

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Na blagajni Ljetne pozornice bilo je moguće kupiti isključivo pakete koji su uključivali dvije ulaznice po cijeni od 200 kuna za paket, plus 10 kuna naknade za obradu narudžbi, evo što na to kažu organizatoriRomantika iz ljubavnih balada i živi ritmovi “okupali” su u subotu navečer prostor male scene Ljetne pozornice u Opatiji na kojoj su nastupili Mia Dimšić i Marko Tolja. Mia i Marko, inače dobitnici pregršt glazbenih nagrada, romantičnim duetom “Sva blaga ovog svijeta” osvojili su Splitski festival, a zatim je kao kruna te njihove glazbene priče stigao i prošlogodišnji Porin za najbolju vokalnu suradnju.


Foto galerija: Mia Dimšić i Marko Tolja na Ljetnoj pozornici u Opatiji Foto: Mateo Levak


Plodove toga rada i suradnje pokazali su i opatijskoj publici koja je uživala u njihovim vokalnim sposobnostima, Markovom povratku u vrijeme zlatnog doba glamura i Mijinoj vedrini. Glazbeno putovanje započela je Mija prigodnom pjesmom “Sretan put”, a nastavio ga je Marko Tolja za kojeg je Mija navela da joj je oduvijek glazbeni uzor, a sada i veliki prijatelj.


Razočarani posjetitelji


Nažalost, ovaj opatijski koncert ostati će upamćen zbog nekoliko organizatorskih propusta. Koncert u organizaciji zagrebačke tvrtke Cepelin media d.o.o. razočarao je one posjetitelje koji su na blagajnu u večeri koncerta došli kupiti neparan broj ulaznica.
Naime, takvo što nije bilo moguće jer su se isključivo prodavali paketi koji su uključivali dvije ulaznice i to po cijeni od 200 kuna za paket, plus 10 kuna naknade za obradu narudžbe (što je bilo ispisano i na blagajni Ljetne pozornice).– Na koncert sam došla s obitelji, nas petero, a morala sam kupiti kartu za šest osoba. Smatram da ovo nikako nije zakonski dozvoljeno i tražiti ću pravdu, raspitat ću se što kaže zakon o zaštiti potrošača – rekla je nezadovoljna posjetiteljica koncerta koji je kasnio gotovo pola sata, a kao razlog kašnjenja navedeno je premještanje koncerta s velike na malu binu Ljetne pozornice.


Sve to prouzročilo je i kasnije otvaranje vrata Ljetne pozornice pred kojima su ljudi zbijeni i u velikom broju iščekivali ulazak.


Razumijevanje za industriju


Organizatori koncerta iz Cepelin medije na pitanje zbog čega se ulaznice isključivo prodaju u paketima, odnosno zašto se ne može kupiti samo jedna ulaznica, kažu kako je razlog financijska isplativost i poštivanje epidemioloških mjera.


Objasnila nam je to Lidija Samardžija iz tvrtke Cepelin media, iako je dio publike na ovu situaciju negodovao. Samaradžija smatra da bi se s obzirom na okolnosti, pandemiju koronavirusa i činjenicu da godinu i pol dana nisu radili, u ovom trenutku trebalo imati više razumijevanja za ovu industriju.


Interes javnost je definitivno da se ovakve priredbe održavaju. Pokazao je to i broj posjetitelja na preksinoćnjem koncertu na koji je pristiglo nešto preko 200 ljudi.


Okolnosti u kojima se organizator našao donekle se mogu prihvatiti kao objektivne u doba pandemije i otežane organizacije ovakvih priredbi, međutim, isto tako trebalo je na dan koncerta osigurati kvotu ulaznica koja bi omogućila kupnju samo jedne karte.