Priopćenje

“Oporbeni vijećnici plasiraju neistine kojima brane nered”. Grad Opatija se oglasio o dvije lokalne top teme

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Ne stišavaju se reakcije vezane uz dvije teme koje zanimaju opatijsku javnost: zaštitu prostora, odnosno zaštitnog koridora na Šetalištu Carmen Sylva, te nadzornih kamera na Mrkatu. Na nedavne objave oporbenih vijećnika reagirali su iz Grada Opatije.


– Zanimljivo je da se uvođenje reda – bilo u prostor, bilo u promet – s oporbene strane dočekuje neargumentiranim kritikama, kojima de facto oporbeni vijećnici poput Vere Aničić, Marka Ćorića i Zorice Sergo staju u obranu nereda i nezakonitosti. Prelaskom u vijećničke klupe, čini se da je kod bivše zamjenice gradonačelnika Vere Aničić nastupio zaborav o činjenici da je, kao dio izvršne vlasti, imala priliku implementirati brojne ideje kojima sada zasipa javnost. Smiješno je da sada spominje novo prometno rješenje na cesti kojom upravlja Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije, a do sada nikada, ni ona ni oni koje je u prošlom mandatu vjerno slijedila, o tome nisu izjavili ni jednu riječ – naveli su u press priopćenju nadležni iz Grada Opatije.


Kako se nadalje navodi u objavi, »jednako je neistinita, ali i opasna izjava koja se posljednjih dana ponavlja: da od Grada Opatije dolazi prijedlog kojim će 222.000 kvadratna metra zemljišta i okućnica postati ‘zaštićeno dobro’, čime se zadire u privatno vlasništvo«.
– Istina je upravo suprotna, prijedlog Grada Opatije je zaštita čestica u obuhvatu Šetališta Carmen Sylve, dok proširenje obuhvata na koridor od 30 metara predlaže u svom prijedlogu vijećnica Neva Slani, čime se definitivno zadire u privatnu imovinu građana. Vijećnicama Veri Aničić i Zorici Sergo ova je informacija poznata, no svjesno su je ignorirale i iskoristile priliku kako bi plasirale dezinformacije koje će naštetiti Gradu Opatiji, odnosno gradonačelniku. To su opasne »igre« jer se radi o imovini u privatnom vlasništvu, na koju su građani iznimno osjetljivi. Vjerujemo da će građani ipak shvatiti da se radi o svjesno plasiranim neistinama jer upravo je nova vlast stala u obranu još neoduzetih privatnih okućnica građana koje im je planirala oduzeti prethodna vlast, čijim su dijelom – kao zamjenica gradonačelnika, odnosno vijećnica – bile i Vera Aničić i Zorica Sergo. Princip rada ove gradske vlasti potpuno je suprotan. Temelji se na transparentnosti i komunikaciji s građanima, a kod svake odluke pažljivo se važu javni interes i potrebe Opatijki i Opatijaca – zaključili su iz Grada Opatije.