Zdravstvena zaštita

Općina Lovran osigurala usluge logopeda za djecu

Aleksandra Kućel Ilić

Olustracija, Foto: V. KARUZA

Olustracija, Foto: V. KARUZALOVRAN – U skladu s programom javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti Općine Lovran za 2023. na području općine Lovran, s pružanjem usluga pomoći djeci s teškoćama u govoru – logopedske vježbe započet će Logopedski kabinet Logo, obrt za usluge iz Viškova, vlasnika Josipa Pankasa, magistra logopedije.


Logopedske vježbe pružat će se učenicima osnovnoškolske dobi, polaznicima od prvog do šestog razreda s prebivalištem na području općine Lovran, a koji imaju teškoće u govoru i imaju rješenje o primjerenom programu obrazovanja ili drugo odgovarajuće rješenje kojim je utvrđena potreba za logopedskim vježbama.


Raspored pružanja logopedskih vježbi utvrdit će pružatelj usluge, sukladno individualnim potrebama budućih korisnika ove usluge, a temeljem liste korisnika koju će utvrditi Općina Lovran.
Ovaj oblik usluge moguće je ostvariti temeljem pojedinačnog zahtjeva roditelja/staratelja/udomitelja, koji se zaprimaju do 31. kolovoza ove godine putem e-maila: [email protected], putem pošte ili neposredno u pisarnici Općine Lovran, poručili su iz Općine Lovran, te naveli da su obrasci zahtjeva dostupni na službenoj web stranici Općine Lovran, kao i u pisarnici Općine Lovran.


– Svi prijavitelji koji udovoljavaju gore navedenim uvjetima bit će uvršteni na listu, temeljem koje će pružatelj usluge utvrditi raspored termina logopedskih vježbi. Po uvrštavanju na listu korisnike će kontaktirati Logopedski kabinet zbog dogovora o terminima i obavijesti o točnoj lokaciji pružanja usluge u Lovranu, objasnili su iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, financije i proračun Općine Lovran.