Vrijedan projekt

Opatijski Lionsi donirali 2.500 kuna za “Donatorski ručak”

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Lions Club Opatija donirao je Gradskom društvu Crvenog križa Opatija 2.500 kuna za provedbu projekta »Donatorski ručak«.
– »Donatorski ručak« je hvalevrijedan projekt te zahvaljujemo Lions Clubu Opatija, kao i Crvenom križu Opatija na organizaciji i okupljanju svih zainteresiranih donatora tijekom cijele godine.


Smatram da zajedništvo, dijalog, međusobno razumijevanje te zajedničke aktivnosti u lokalnoj zajednici uvelike doprinose napretku društvenog i socijalnog života – rekla je ispred Grada Opatije zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.


Projekt se nastavlja modificiran, sukladno epidemiološkoj situaciji, na način da će ovom donacijom GDCK Opatija za korisnike Socijalne samoposluge priskrbiti tople obroke u Boćariji Opatija. Svaki korisnik prilikom preuzimanja paketa hrane u Socijalnoj samoposluzi GDCK-a Opatija dobit će i bon za konzumaciju toplog obroka u Boćariji.
– Lions Club Opatija već niz godina surađuje s opatijskim Crvenim križem te smo odlučili nastaviti našu donatorsku akciju koja se sastojala od kuhanja obroka za korisnike usluga Crvenog križa. Budući da zbog epidemioloških razloga akciju ne možemo više provoditi na taj način, donirali smo novčana sredstva koja će biti pretvorena u bonove i iskoristit će se u Boćariji – istaknula je predsjednica Lions Cluba Opatija Ivana Jakovac.


Najavila je i da uskoro planiraju humanitarnu akciju degustacije vina u hotelu Paris na kojoj će okupiti vinare iz regije od Novog Vinodolskog do Istre, a iznos od prodaje vina koja će oni donirati utrošit će se u dobrotvorne svrhe.


– Želja nam je da ta sredstva doniramo u dogovoru s Gradom Opatija za opremanje jednog dječjeg igrališta. U studenom ćemo organizirati i akciju prikupljanja i prodaje knjiga po popularnim cijenama koja će se održati na riječkom Korzu, a prihod će ići u korist Onkološkog odjela Dječje bolnice Kantrida. U pripremi je i naše tradicionalno obilježavanje Dana dijabetesa i prevencije dijabetesa koje ćemo ove godine obilježiti 15. studenog u Thalassotherapiji Opatija – zaključila je Ivana Jakovac.