Humanitarna akcija

Opatijska Katarina Line i ovog ljeta za djecu Vukovara: Za peticu ih nagradili krstarenjem Jadranom

Alenka Juričić Bukarica

Ukupno 28 vukovarskih odlikaša prokrstarilo Jadranom

Ukupno 28 vukovarskih odlikaša prokrstarilo Jadranom

Turistička agencija Katarina Line iz Opatije i ove je godine organizirala humanitarnu akciju Djeca Vukovara 2022Turistička agencija Katarina Line iz Opatije jedanaestu godinu zaredom organizirala je humanitarnu akciju Djeca Vukovara 2022.


Naime, opatijski je touroperator u suradnji sa svojim brodarima nagradio ukupno 28 odlikaša, sudionika brojnih školskih i županijskih natjecanja s izvanrednim rezultatima s vukovarskog područja koji su proveli osam dana krstareći Jadranom na jedrenjaku.


Tijekom osam dana plovili su rutom Split – Primošten – Nacionalni park Krka – Šibenik – Vodice – Nacionalni park Kornati – Biograd na Moru – Zadar – Zlarin – Trogir – Split.
– Svoje ljetovanje proveli su na tradicionalnom drvenjaku MB Providnost, posjećujući nacionalne parkove i bisere Jadrana, zaustavljajući se u najljepšim uvalama i skrivenim plažama kako bi se okupali, isplivali, zabavili i osvježili – rekla je Anamaria Hauptfeld Schweitzer, direktorica kruzinga u Katarina Line.


Istaknula je kako su se Katarina Line zaposlenicima, brodarima, vodičima i voditeljima putovanja, kroz proteklih jedanaest godina pridružili brojni partneri koji su prepoznali vrijednost i važnost ove humanitarne akcije.


– Stoga se Turistička agencija Katarina Line zahvaljuje svim ovogodišnjim partnerima na pruženoj pomoći u realizaciji ovog, srcu nam vrlo dragog, projekta.


Još jednom veliko hvala kapetanu Hermanu te cjelokupnoj posadi broda Providnost. A s ovim humanitarnim projektom nastavit ćemo i dogodine te se nadamo velikom odazivu sudionika i partnera kao i poticanju ostalih gospodarstvenika na slične projekte.


U ime malih Vukovaraca, njihovih voditeljica Maje i Slavice i Katarina Line zaposlenika još jednom svima uključenima od srca veliko hvala, dodala je Hauptfeld Schweitzer.