Lovranska Draga

Održano treće izdanje utrke “Marun trek”, odazvalo se pedesetak trkača

Aleksandra Kućel IlićLOVRANSKA DRAGA – Treće izdanje utrke »Marun trek« održano je jučer sa startom u Lovranskoj Dragi. Organizatori iz SRK Alba pripremili su dvije rute, jednu u dužini od 16 kilometara, drugu u dužini od 26 kilometara, a odazvalo se pedesetak trkača. Natjecatelji su prošli obroncima Učke iznad Medveje, Lignja i Dobreća, a cilj je ponovno bio u Lovranskoj Dragi. Toni Družeta, predsjednik SRK Alba je zahvalio Turističkoj zajednici Općine Lovran što je prepoznala ovu sportsku manifestaciju, Zajednici Talijana Lovran kao partneru u organizaciji, te konobi »Lovranska Draga« koja ih uvijek srdačno ugosti.


U light utrci, 16 kilometara za muškarce najuspješniji je bio Ivan Kovačević (2 sata, 42 min), drugi je bio Ervin Radulović (2 sata, 47 min), a treći Paolo Bonas (3 sata, 8 min). U challenger utrci, 26 kilometara za muškarce slavio je Dražen Gadžić (3 sata, 50 min), drugi je bio Borko Zugan (3 sata, 57 min), a treći Branimir Paškvan (4 sata, 23 min).


Na kraćoj, light stazi u ženskoj konkurenciji pobijedila je Maja Bučić (4 sata, 10 min), druga je bila Martina Gerbec Matić (4 sata, 48 min), dok je treće mjesto osvojila Ivana Belobrajić (4 sata, 56 min). Na dužoj challenger stazi bila je prijavljena samo jedna natjecateljica i ona je do cilja stigla s vremenom od 5 sati i 10 minuta, a bila je to trkačica Ivana Kastelc.