Obećan nastavak uređenja

Ivo Dujmić i suradnici o Voloskom: Od garaže i bazena do nove lučice

Aleksandra Kućel Ilić

Sandra Kinkela, Emil Priskić, Katarina Srdoč, Ivo Dujmić i Vera Aničić u Voloskom / Foto A. KUĆEL ILIĆ

Sandra Kinkela, Emil Priskić, Katarina Srdoč, Ivo Dujmić i Vera Aničić u Voloskom / Foto A. KUĆEL ILIĆ

Bitno je da novi saziv Gradskog vijeća bude jak i stabilan, s ljudima koji znaju podnijeti teret odgovornosti – rekao je DujmićVOLOSKO – Uređenje Voloskog će se nastaviti – najavio je kandidat za gradonačelnika Opatije Ivo Dujmić sa suradnicima, zamjenikom Emilom Priskićem te članicama liste Verom Aničić, Katarinom Srdoč i Sandrom Kinkela.– Popločit ćemo cijelu rivu kamenim pločama, skroz do lukobrana, a radove nastavljamo odmah na jesen. U Voloskom, nakon što je vaterpolo klub dao jako dobru ideju, imamo plan s uređenjem bazena i proširivanjem lukobrana, čime bi se dobila nova lučica za naše građane. Na ovom projektu očekujemo suradnju više strana, od PGŽ-a i Lučke uprave do Ministarstva. Sve ćemo u toku odabira rješenja komunicirati s građanima, koji će preko sustava e-Opatija birati koji im se projekt najviše dopada. Jedna od bitnijih investicija je i izgradnja garaže Črnikovica. Bitno je da novi saziv Gradskog vijeća napokon bude jak i stabilan, s ljudima koji znaju podnijeti teret odgovornosti i napretka te će glasati za prosperitet – rekao je Dujmić.


Kaznena prijava


Drage sugrađanke i sugrađani, proteklih dana mnogi od vas su u svojim poštanskim sandučićima pronašli klevetničke letke u kojima se lažima mene i moju obitelj prikazuje kao kriminalce, čime je počinjeno kazneno djelo klevete kažnjivo po članku 149. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. Na letku se nalaze poruke s pozivom na mržnju usmjerenu prema meni kao kandidatu za gradonačelnika, zato postoji osnovana sumnja da je počinjeno i kazneno djelo javnog poticanja na mržnju iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona. Upravo sam zato podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Policija će provoditi istražne radnje kako bi došla do grupe i organizacije koja je organizirala distribuciju letaka i vodila grupu jer je potpuno jasno da pripremu, ispis i distribuciju letaka nije mogla obaviti samo jedna osoba, već je za navedeno bilo potrebno postojanje grupe i organizacije – stoji u priopćenju Ive Dujmića.
Katarina Srdoč je dodala da se u Voloskom dosta toga napravilo, od uređenja trga, nogostupa i šetnice do plaže Črnikovica i Moho centra.


– Veseli me što će na red doći i izgradnja garaže Črnikovica, koja će svim Vološćanima značajno olakšati život, ali i dati novi turistički zamah radi iznajmljivača i svih ugostitelja na rivi – navela je Srdoč. Vera Aničić je najavila uređenje svih mjesta, od Voloskog do Veprinca.


– Uredit će se i centar Poljana, gdje će se u nastavku boćarije na gradskom zemljištu napraviti sportsko-rekreacijski centar s multifunkcionalnim sadržajima, kao što je nedavno napravljeno u Dobreću. Na red će doći i glavno šetalište na Slatini, koje će se urediti i popločiti kamenom po uzoru na ovo u Voloskom – kazala je Aničić.


Prema najavi Sandre Kinkela, valorizirat će se i Lungomare koji slavi 110 godina postojanja.


– Šetnica će u idućem razdoblju dobiti novo ruho, a financiranje tog projekta je već prijavljeno na EU fond – istaknula je Kinkela. Na buduću izgradnju garaža osvrnuo se Emil Priskić, po čijim riječima u programu imaju i garaže u Opatiji na tri lokacije: na tržnici, Gorovu i na Slatini kao podzemnu u okvirima uređenja trga.– Kao modele financiranja koristit ćemo sva sredstva koja su tržišno raspoloživa, ali i sredstva iz EU fondova – zaključio je Priskić.