AM i UK

Robert Kurelić: Stat ćemo na kraj tjeranju kupača sa šugamanima po Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Robert Kurelić, Neva Slani i Dino Žigulić / Foto Aleksandra Kućel Ilić

Robert Kurelić, Neva Slani i Dino Žigulić / Foto Aleksandra Kućel Ilić

Ono što ćemo svakako napraviti bit će nenajavljene i redovite inspekcijske kontrole jer plaže ne smiju biti nedostupne. Nema zaključavanja portuna, niti žardinjera slučajno postavljenih na ulazu do plaže, rekao je Robert KurelićOsvajanje prostora od strane investitora i zatvarenje pristupa plažama domaćem stanovništvu i njihovim gostima, problematika je s kojom sam se susretao dok sam bio predsjednik Gradskog vijeća Opatije i još ranije dok sam bio vijećnik.


Svi smo već puno puta čuli o problemu »tjeranja kupača sa šugamanima« i to je nešto čemu treba stati na kraj. Kao kandidat za zamjenika župana PGŽ-a ispred AM-a i UK-a, mogu reći da ćemo promijeniti takvu praksu.


Ono što ćemo svakako napraviti bit će nenajavljene i redovite inspekcijske kontrole jer plaže ne smiju biti nedostupne. Nema zaključavanja portuna, niti žardinjera slučajno postavljenih na ulazu do plaže.
Takva će praksa stati, a odlučivanje o koncesijama spustit ćemo na lokalnu razinu – najavio je na press konferenciji AM-a i UK-a na temu pomorskoga dobra kandidat za zamjenika župana PGŽ-a Robert Kurelić.


Nadovezali su se kandidatkinja AM-a i UK-a za gradonačelnicu Opatije Neva Slani i član liste za Gradsko vijeće u Opatiji Dino Žigulić, koji također smatraju da se o koncesioniranju pomorskoga dobra treba odlučivati na lokalnoj razini.


– Plaže moraju biti gradske, za građane i za njihove goste. Slatina u budućnosti uz pomoć međunarodnih arhitektonskih natječaja, u dogovoru s građanima treba postati najbolja moguća i raskošna, moderna, ali uz zadržavanje tradicijskih elemenata.


To mora postati pravo mjesto za okupljanje građana, obogaćeno sportskim sadržajima i kutcima za mlade, uz dio za najmlađe te dio za obitelji s kućnim ljubimcima, a za osobe s invaliditetom treba osigurati odgovarajuće liftove i neometan pristup – rekla je Neva Slani.