Nikola Tesla EV Rally

Najtiši rally na svijetu zastao na Slatini

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – U nedjelju, 23. svibnja startalo je osmo izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu: »Nikola Tesla EV Rally Croatia 2021«.


Ova predivna turističko-tehnološka promocija Lijepe naše, održava se od 23. do 30. svibnja kada će timovi iz čitave Europe krstariti panoramskim cestama od Istre do Zadra, preko Plitvičkih jezera do Zagreba.


»Nikola Tesla EV Rally Croatia« jedinstveni je projekt koji objedinjuje e-mobility i turizam stvarajući novu »nišu« u premium turističkoj ponudi, a ove godine prolazi kroz 6 županija, 10 gradova i 5 Nacionalnih Parkova/Parkova Prirode.
Sudionici će dobiti i dozu adrenalina kroz utrke na 2 lokacije te vrhunski wine/gastro doživljaj na svakoj zaustavnoj lokaciji, a jučer su se sudionici relija zaustavili u Opatiji gdje su vozila bila parkirana za razgledavanje na Slatini.


Osim Tesla vozila Modela S,3 I X, mogao se vidjeti i električni Jaguar I-Pace, vozilo britanskog veleposlanstva u Zagrebu, objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Opatije.