Izbor

Najljepši Advent uz more dobio i najljepše izloge

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Najviše ocjene ove je godine zaslužio fotografski studio LaVie Photo AtelierNajljepši Advent uz more i ove je godine Opatiju ogrnuo najsvečanijim ruhom, a blagdanska atmosfera zavladala je gradom. Jedinstvenu kulisu stvorile su brojne pomno osmišljene dekoracije na javnim površinama, opatijskim spomenicima, kulturnim i povijesnim monumentima, kavanama, restoranima i hotelima, ali i u izlozima koji svojim blagdanskim uređenjem doprinose jedinstvenom doživljaju posjetitelja opatijske adventske bajke.Turistička zajednica grada Opatije i ove je godine nagradila najljepše uređene izloge, a ukupni fond nagrada iznosi 1.000 eura. Tročlano povjerenstvo, koje su činile umjetnica i profesorica na APURI izv. prof. mr. art. Melinda Kostelac, novinarka Elena Vidović i djelatnica Turističke zajednice grada Opatija Mateja Zgodić, obišlo je i razgledalo više od 130 poslovnih prostora u centru Opatije.


Najviše ocjene
Ocjenjivali su uređenje izloga, pri čemu je okosnicu činilo pet kriterija: originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, originalnost i kreativnost u uporabi dekorativnih elemenata, originalnost i kreativnost u uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, estetski sklad i blagdanski ugođaj.Najviše ocjene ove je godine zaslužio fotografski studio LaVie Photo Atelier. Drugo mjesto dijele kozmetički i frizerski salon MJP Beauty Boutique i butik Krié Design, dok je treće mjesto pripalo Kavani Strauss u hotelu Palace-Bellevue opatijskog Liburnia Hotels & Villas.


Najljepši izlog TZ grada Opatija nagradila je s 500 eura, drugoplasirani su podijelili nagradu u iznosu od 300 eura, dok je za treće mjesto nagrađenom pripalo 200 eura.


Dodjela nagrada organizirana je u prostorijama prvonagrađenog fotografskog studija koji je cijeli pretvoren u fantastičnu božićno-novogodišnju bajku. Nazdravilo se uz šampanjac i razmjenu dobrih želja za nadolazeće blagdane.


Velik trud


 I ove su godine djelatnici Turističke zajednice grada Opatija uložili velik trud u uređenje parkova, trgova, ulica i šetališta, a svaku pohvalu zaslužuju i opatijski gospodarstvenici koji iz godine u godinu pokazuju inicijativu i kreativnost u uljepšavanju svojih poslovnih prostora.


Uz kavane, restorane i druge ugostiteljske objekte, uljepšavanju Opatije svake se godine pridružuju i brojne trgovine, saloni, ateljei, agencije, optike i ostali poduzetnici, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja poziva na uživanje!Advent u Opatiji svake godine raste u svom značaju, programu i broju lokacija, a ovaj prosinac bit će nam poseban i po tome što dočekujemo godinu u kojoj Opatija, kolijevka hrvatskog turizma, obilježava 180 godina turizma.


Stoga nas posebno veseli što se i ove godine velik broj gospodarstvenika uključio u blagdansku atmosferu i tako dao svoj doprinos u stvaranju jedinstvenog ugođaja po kojem Advent u Opatiji postaje poznat u Hrvatskoj i inozemstvu, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić čestitavši nagrađenima i zahvalivši svima na doprinosu blagdanskoj atmosferi.