Gostima na usluzi

Na opatijskoj rivijeri počeli s radom punktovi za testiranje turista na koronavirus

Orjana Antešić

Testiranje brzim antigenskim testovima turista u Mošæenièkoj Dragi Snimio: MATEO LEVAK

Testiranje brzim antigenskim testovima turista u Mošæenièkoj Dragi Snimio: MATEO LEVAKRIJEKA – Uoči početka glavnog dijela turističke sezone, na opatijskoj rivijeri jučer su profunkcionirali novi punktovi na kojima turisti mogu obaviti brzi antigenski i pcr test na koronavirus.


Uz domove zdravlja u Opatiji i Matuljima, usluga testiranja svakog će se dana, uključujući vikende i blagdane, dodatno pružati u vremenu od 9 do 14 sati, i to na slijedeći način – od 9 do 11 sati u prostorima opatijskog hotela »Paris« dok će od 12 do 14 sati mobilni tim Specijalne bolnice Medico iz Rijeke seliti u prostore nove ambulante u Mošćeničkoj Dragi, na adresi Barba Rike 5a. Rezultat je to dogovora i suradnje Grada Opatije i Općine Mošćenička Draga te tamošnjih turističkih zajednica.


Jučer, prvog dana dostupnije testiranja na COVID-19 u Opatiji je tu uslugu zatražilo dvadesetak turista, mahom na odlasku nakon provedenog odmora u našoj zemlji, doznajemo od Petra Matakovića, medicinskog tehničara iz Medica.
Zasigurno da će ta potražnja za brzim i PCR testovima u narednim danima i tjednima rasti, baš kako se turistička sezona bude zahuktavala. Jedan od bitnih preduvjeta njezine uspješnosti, ali i zdravstvene sigurnosti jest upravo to – širenje i čim veća dostupnost punktova za testiranja na COVID-19.


U Mošćeničkoj Dragi u prvih pola sata od otvaranja novog punkta za COVID-19 testiranja bilo je mirno, tek omanja grupica od četvero Talijana došla je obaviti test.


Inače, cijena brzog antigenskog testa na novim punktovima je 100 kuna i nalaz se dobije u roku od jednog sata od obavljenog testa, PCR test košta 550 kuna, a rezultat je gotov za 24 sata.


Moguće je obaviti i brzi PCR test što onda košta 650 kuna, a Medico se obvezao nalaz izdati u roku od četiri sata od obavljenog testiranja te dostaviti gostu odnosno korisniku osobno ili putem e-maila.


Testiranje brzim antigenskim testovima turista u Mošćeničkoj Dragi / Snimio: M. LEVAK