To se zove vjernost

Mošćenička Draga njima je “Mošćenička droga”: Obitelj Moog već 40 godina ljetuje na istom mjestu

Marina Kirigin

Načelnik Rikardo Staraj i direktorica turističkog ureda Nensi Dretvić uručili su obitelji Moog, u znak zahvale za vjernost zahvalnicu, tortu, cvijeće i bocu vinaMOŠĆENIČKA DRAGA – Renate i Lothar Moog gosti su draške obitelji Frolja punih 40 godina. U Mošćeničku Dragu dolaze dva do tri puta godišnje, uživaju u njezinim ljepotama, ali i ljudima koji su im postali iskreni, pravi prijatelji. Večernja druženja na terasi s predivnim pogledom na Kvarner, s domaćinima Pinom i Danijelom Frolja neizostavan su dio njihove draške svakodnevice, kao i duge šetnje i kupanje. Njemačke goste iz Gelsenkirchena na prvi posjet Mošćeničkoj Dragi »natjerala« je preporuka rođaka.


Lothar se prisjeća kako su prilikom prvog dolaska stigli u jedan apartman iznad rive i kako nisu bili zadovoljni njime te su otišli u turistički ured kako bi potražili drugi. Tada su ih poslali na sam ulaz u Mošćeničku Dragu s opatijske strane u apartman obitelji Frolja u koji su nastavili dolaziti sljedeća četiri desetljeća. Posjećivati najmanju liburnijsku općinu nisu prestali ni u vrijeme Domovinskog rata, a jedino ih je prošla pandemijska godina u tome zaustavila.


– Ovdje se vraćamo zbog naših domaćina, ove osebujne obitelji koja nam pruža toliko radosti i zadovoljstva. Mošćenička Draga za nas je »Mošćenička droga«, nešto bez čega ne možemo. Toliko smo dobrih godina ovdje proveli da oduvijek osjećamo potrebu da ovim ljudima na neki način uzvratimo. Tako smo u vrijeme Domovinskog rata zajedno s Aljom Čenić organizirali i prikupljali pomoć za žitelje ovih krajeva, organizirali božićnu zabavu za 150 djece na kojoj smo podijelili darove koje smo kroz humanitarnu akciju prikupili u Njemačkoj, prisjeća se Lothar Moog.
Pina Frolja otkriva kako čak i kada nisu tu prate situaciju u Mošćeničkoj Dragi.


– Oni i kada su kod kuće u Njemačkoj apsolutno sve znaju o tome što se tu događa, ponekad i bolje nego mi. Kako se redovito čujemo telefonom, svaka dva tjedna, tako oni meni pričaju što su vidjeli na webkamerama, otkriva Pina.


Za vjernost obitelji Moog Mošćeničkoj Dragi nagradila ih je Općina i Turistička zajednica Mošćeničke Drage. Načelnik Rikardo Staraj i direktorica turističkog ureda Nensi Dretvić uručili su im zahvalnicu, tortu, cvijeće i bocu vina. Poželjeli su im još puno dolazaka i novih draških susreta.