Peraja na površini

Morski pas snimljen u lovranskoj lučici: “Bio mi je jako blizu, nije niti malo ugodno”

Aleksandra Kućel Ilić

Ne znam o kojoj se vrsti radi, ali definitivno nije bilo niti malo ugodno susresti se na toj blizini sa psinom, kaže Marko BiroLOVRAN – Prije dva dana u lovranskoj lučici uočen je morski pas!


Prema riječima očevica Marka Bira, turističkog djelatnika iz Lovrana koji se rekreativno bavi supanjem i koji je u trenutku kada se morski pas našao u lučici bio na dasci i veslao te zabilježio bliski susret, radi se o psini velikoj oko metar i pol do dva metra.


– Morski pas prolazio je jako blizu obale, u samoj lovranskoj lučici. Ne znam o kojoj se vrsti radi, ali definitivno nije bilo niti malo ugodno susresti se na toj blizini sa psinom. Gotovo cijelo vrijeme peraja morskog psa je bila izvan vode pa se moglo pratiti njegovo kretanje. Nakon pola sata kruženja ispred Lovrana, morski pas krenuo je prema Opatiji, ispričao je Marko Biro.


Foto: Marko Biro
 – Možda ova vrsta nije opasna, ali nikad se ne zna. U svakom slučaju nije ugodno kada pored tebe prođe gotovo dva metra dugačka psina, rekao je lovranski SUP rekretivac kojem je ovo bio prvi bliski susret s morskim psom.


Foto: M. BIRO