Mjere opreza

Sjednica opatijskog Gradskog vijeća u Gervaisu 26. svibnja

Aleksandra Kućel Ilić

NL arhiva

NL arhiva

Prema predloženom dnevnom redu, na njoj će se naći pet točaka, među kojima i izvješće o stanju u prostoru Grada Opatije za razdoblje od 2015. do 2018. godineOPATIJA  Iduća sjednica Gradskog vijeća Opatije, prva nakon početka epidemije koronavirusa koja neće biti u elektronskom obliku, održat će se u velikoj dvorani Centra »Gervais«, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.


 


Predsjednik Gradskog vijeća Opatije Fernando Kirigin sjednicu je sazvao za utorak, 26. svibnja, s početkom u 16 sati.
 


Prema predloženom dnevnom redu, na njoj će se naći pet točaka, među kojima i izvješće o stanju u prostoru Grada Opatije za razdoblje od 2015. do 2018. godine.


Dio sjednice će se utrošiti i na donošenje odluka uz pomoć kojih će se pomoći zakupcima gradskih poslovnih prostora pogođenih krizom.


Stoga će na sjednici biti razmatran prijedlog odluke o oslobođenju od obveza plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti za vrijeme trajanja epidemije Covid-19 virusom, kao i odluke o oslobođenju od obveze plaćanja mjesečne zakupnine zakupnicima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Opatije i za mjesec svibanj. Odnosit će se to na one koji su obustavili obavljanje djelatnosti za razdoblje trajanja mjera suzbijanja zaraze.


 


Među točkama se nalazi i jedan prijedlog za preimenovanje ulice. Prema tom prijedlogu bi se dio Ulice Viktora Cara Emina u Iki preimenovao u Ulicu Sveti Nikola.


Do toga bi došlo na inicijativu trgovačkog društva Auto Zubak iz Zagreba, koje je vlasnik novootvorenog hotela Ikador u Iki, a radi izbjegavanja problema koji im se pojavljuje u poslovanju radi činjenice da istoimena ulica postoji i u Opatiji, što im izaziva probleme u dostavi pošte.