
Foto Dean Miculinić
Gastronomski program "Za prsti polizat" svakog vikenda donosi meni već od 22 eura u uključenim ugostiteljskim objektima
povezane vijesti
Još nekoliko dana i mjesec studeni će zavladati, pa je vrijeme i za novu, posebno sadržajnu turu sve poznatije gastronomske priredbe Matuljicious/Matuljišs.
Obuhvaća sva događanja i inicijative na području Općine Matulji koji uključuju gastronomiju, edukaciju i outdoor aktivnosti, te garantiraju kvalitetu i izvornost, a budući da je studeni “Matuljišs mjesec”, tijekom njega se nudi gastronomski program “Za prsti polizat” koji svakog vikenda donosi meni već od 22 eura u ugostiteljskim objektima uključenim u program.
To su Fiorin – Permani, Stancija Kovačići – Rukavac, Carpe Diem – Rupa, Mala Riba – Matulji, Buffet Štacion – Matulji i Bistro Tramontana – Matulji, a nude se ujedno i slatki i slani predasi u Slastičarnici Zvončarnica u Matuljima. Osim odličnih menija, prema rasporedu će goste zabavljati i sopac Mano.
Otkriveni detalji Matuljiciousa/Matuljišsa
Detalje Matuljiciousa/Matuljišsa moglo se saznati na konferenciji za novinare u Matuljima, u Buffetu Štacion.
Kako je istaknuto na pressici, uz ugostitelje su u projekt uključeni i brojni OPG-ovi i lokalni proizvođači, pa će se također moći posjetiti i OPG Ružić – za kupovinu Jarbole i pjenušca od Jarbole, OPG Dokozić koji nudi domaća jaja na ranču u Anjelima, Vina Kapić – uz degustaciju i obilazak podruma u Matuljima, Suza Croatian Spirit koji nudi proizvode po povoljnijim cijenama u Bregima, OPG Pčelarstvo Kos uz promotivnu cijenu paketa medenih proizvoda “toplina iz košnice”, Buretić Bregi uz suhomesnate proizvode po povoljnijim cijenama, OPG Ivan Radan koji nudi jedinstveni Brgujski kapuz, te Sharky – Bregi lija je djelatnost dimljena riba.
Više o svemu su uz direktoricu TZ Općine Matulji Marijanu Kalčić i zamjenicu matuljske načelnice Karin Brajković rekli sudionici programa Alfred Šaina, Ljiljana Radan, Ana Kos, Klaudia Dokozić, Leon Srdoč, Loris Lončarica, Danijela Paliska Frlan i Vinko Frlan.
U Stanciji Kovačići portugalska kuhinja
Izdvojeni su sadržaji poput Matuljišs International koji će se održati u Stanciji Kovačići 26. studenoga, kada će se uz našu domaću kuhinju, predstaviti i internacionalna portugalska kuhinja, kroz šest slijedova uz prateće degustacije vina.
Outdoor aktivnosti “Pomalo da se dugo zajde” obuhvatit će pješačku i biciklističku turu One su hodile, koja će se održati 18. studenoga s polaskom iz restorana Mala Riba u Matuljima. Bit će na rasporedu i neizostavne vođene ture Bike Matuljišs koje uključuju električnu biciklu, vodiča, ručak, degustaciju i story, a održavat će se 8., 15., 23. i 30. studenoga po cijeni od 80 eura.
U okvirima programa “Pamet va glavu”, edukacije će uključivati vinske radionice uz Vina Kapić te radionice jahanja za djecu i odrasle na OPG-u Dokozić u Bregima.
Također se organiziraju radionice izrade keramike, slikanja na platnu, sojinih svijeća i šalica u matuljskom Obrtu Tesu.
Organizatori su posebno izdvojili radionicu Financijska pismenost – obogati se znanjem 1 by Toni Milun, koja će se održati 10. studenoga u 18 sati. Više detalja i konkretnih informacija može se potražiti na www.tzmatulji.hr.