Općina Matulji

Primaju se zahtjevi za pravo na besplatne udžbenike

Aleksandra Kućel Ilić

Općina Matulji / NL arhiva

Općina Matulji / NL arhiva

Obrazac zahtjeva, uvjeti za ostvarivanjem prava i dokumentacija koju je potrebno priložiti uz zahtjev kojom se dokazuje status korisnika prava, navedeni su na mrežnoj stranici Općine Matulji te ih se može pregledati i preuzeti putem slijedeće poveznice http://matulji.hr/pocetna/prava-i-pomoci-iz-socijalnog-programa/MATULJI – Općina Matulji će temeljem Odluke o socijalnoj skrbi u sklopu svog Socijalnog programa od 1. kolovoza do 30. rujna prikupljati zahtjeve za ostvarivanje prava na besplatne udžbenike, radne bilježnice i ostale obvezne školske materijale za školsku godinu 2021./2022.


– Obrazac zahtjeva, uvjeti za ostvarivanjem prava i dokumentacija koju je potrebno priložiti uz zahtjev kojom se dokazuje status korisnika prava, navedeni su na mrežnoj stranici Općine Matulji te ih se može pregledati i preuzeti putem slijedeće poveznice http://matulji.hr/pocetna/prava-i-pomoci-iz-socijalnog-programa/. U sklopu dokumentacije prilaže se i račun za kupljene udžbenike, radne bilježnice i obvezne školske materijale te popis udžbenika, radnih bilježnica i obveznih školskih materijala škole koju učenik pohađa. Učenicima srednjih škola socijalno ugroženih obitelji s područja Općine priznaje se maksimalni iznos sufinanciranja do 2.300 kuna.


Učenicima osnovnih škola socijalno ugroženih obitelji s područja Općine visina financiranja priznaje se u visini stvarnih troškova nabave udžbenika, radnih bilježnica i ostalih obveznih školskih materijala, a prema Odluci o korištenju drugih obrazovnih materijala donesenih od osnovnih škola koje učenici polaze.
Pravo na besplatne udžbenike, radne bilježnice i ostale obvezne školske materijale neće se odobriti učenicima koji su ostvarili ili ostvaruju to pravo po drugoj osnovi kao i u slučaju da se sredstva za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i ostalih obveznih školskih materijala osiguravaju u državnom proračunu – poručili su iz Općine Matulji.


Zahtjevi se podnose putem pisarnice Općine Matulji u njezino uredovno vrijeme za stranke. Po obradi zahtjeva i izdavanjem rješenja kojim se priznaje navedeno pravo, odobreni iznos isplatit će se korisnicima na njihov račun, navode iz Općine Matulji.