Tradicionalna 'Gimkana Matulji'

Matuljci opet uživali u dragoj buci motora

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio: Mateo Levak

Snimio: Mateo Levak

Ukupni pobjednik ovogodišnje Gimkane, na kojoj je nastupilo čak 70 natjecatelja, je Franko UljanićMATULJI – Tradicionalna “Gimkana Matulji” – memorijal Mario Ravnić za koju kažu da je najstarija sportska manifestacija koja se organizira “pul Matuj”, umjesto na početku ljetne sezone, ove se godine zbog epidemioloških prilika održala koncem rujna.


Subota “kao naručena” za Matuljcima dragu buku motora, na staro mjesto za vožnje spretnosti ispred škole “pripejala je” ne samo značajan broj vještih i neustrašivih natjecatelja, među kojima i puno najmlađih, već i velik broj zainteresiranih gledatelja.

Foto galerija: Gimkana u Matuljima: Vožnja spretnosti na dva kotača Foto: Mateo LevakSpretne vozače svih dobnih uzrasta bodrilo se od jutarnjih treninga sve do samog natjecanja, a organizatori iz udruga MCK Kvarner i AMD Matulji osigurali su nagrade i pehare za one koji su jučer bili najuspješniji. Ukupni pobjednik ovogodišnje Gimkane, na kojoj je nastupilo čak 70 natjecatelja, je Franko Uljanić.
Najmlađi natjecatelji bili su četverogodišnjaci Nina Matušić i Matija Selak, dok je najstariji natjecatelj bio 74-godišnji Rajko Vlah. U kategoriji juniora pobijedio je Niko Brnečić, u klasi motora preko 125 ccm Vedran Kukurin, u klasi skutera preko 50 ccm Sani Hlanuda, a skutera do 50 ccm Gordan Pošćić. U klasi električnih motora slavio je Dino Džepina, u klasi Tomos Franko Uljanić, a u klasi veterana Renato Vincek