Konstituirajuća sjednica

Luciana Sterle Peruch izabrana za predsjednicu Vijeća Mošćeničke Drage

Marina Kirigin

Za potpredsjednika je izabran Nedeljko Dražul, a ostali članovi Vijeća su: Robert Dundara, Andrea Dešković, Lorena Stroligo i Marko Mogorović (SDP-PGS), Elena Rudan (HDZ), Ivan Galović (HSS) i Bruno Barković (HSU)MOŠĆENIČKA DRAGA – Luciana Sterle Peruch, koja je u proteklom mandatu bila zamjenica načelnika Mošćeničke Drage, izabrana je jednoglasno za predsjednicu Općinskog vijeća na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici koja je održana u zgradi javne namjene u Mošćeničkoj Dragi.


Za potpredsjednika Vijeća izabran je Nedeljko Dražul, a u idućem četverogodišnjem mandatu Vijeće će činiti devet vijećnika, dva manje nego do sada, i to: Luciana Sterle Peruch, Robert Dundara, Nedeljko Dražul, Andrea Dešković, Lorena Stroligo i Marko Mogorović (lista SDP-PGS), Elena Rudan s liste HDZ-a, Ivan Galović s liste HSS-a i Bruno Barković s liste HSU-a. U Povjerenstvo za izbor i imenovanje izabrani su: Lorena Stroligo (predsjednica) te članovi Marko Mogorović i Andrea Dešković. Nakon što su vijećnici položili prisegu, Sterle Peruch čestitala je vijećnicima i načelniku Riccardu Staraju na rezultatima postignutim na lokalnim izborima.


Na konstituirajućoj sjednici vijećnicima se obratio novi-stari načelnik Mošćeničke Drage. Staraj je čestitao predsjednici Vijeća i njezinom zamjeniku na izboru te naveo kako je broj vijećnika u ovom mandatu nešto manji, međutim, kako to neće sprečavati njihov konstruktivni, kreativni rad koji ih je karakterizirao i proteklih godina. Rekao je kako mu većina u Vijeću daje veću slobodu rada i kreativnosti, no kako neće dozvoliti da se zbog toga opuste, već će biti vrijedni od samog početka. Istaknuo je kako vjeruje u sinergiju ovog Općinskog vijeća koje će odisati optimizmom i predstavljati simbiozu iskustva i nove energije.
Uz zahvalu Općinskoj upravi, izrazio je nadu da će zajedničkim snagama prevladati sve probleme i progresivno krenuti naprijed.