Tomos opet jaše

Ljubitelji starih motora okupit će se u Jušićima: Tomos entuzijasti idu u đir od 120 kilometara

Marina KiriginJUŠIĆI – Kvarnerski Tomos opet jaše! Nakon dvije pandemijske godine i restrikcija u okupljanju i druženju, napokon su pale maske i vrijeme je da se opet navuku kacige.


Tomos entuzijasti s Kvarnera u subotu, 21. svibnja, kreću u proljetni đir svojim oldtajmerima kojima će spojiti dvije županije, Primorsko-goransku i Istarsku, stoji u najavi organizatora. Polazak je predviđen u 10 sati ispred caffe bara Crni mačić u Jušićima, a cijeli đir dugačak je oko 120 kilometara. Planirana ruta glasi: Jušići – Mune – Vodice – Dane – Lanišće – Lupoglav – Vranja – Vozilići – Brseč – Mošćenička Draga – Lovran – Opatija. Okrjepa je u Vodicama, Lupoglavu i vidikovcu Plomin, a rezervoare svojih Tomos-ljubimaca vozači će puniti u Vozilićima. Za slučaj kvara, ovu veselu grupu Tomosovih ljubitelja pratit će servisno vozilo i prikolica.


– Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u subotu, uz napomenu da sudjelovati imaju pravo samo oni vozači i vozila s važećom vozačkom dozvolom vozača i prometnom dozvolom vozila. Posebna zahvala našim sponzorima AG-u Moto, Oldtimer klubu Rijeka i Autoškoli Opatija te domaćinima u Vodicama, Lupoglavu i Plominu – stoji u najavi organizatora Vedrana Novaka.