13. izdanje

KŠR Gorovo u subotu u Opatiji organizira “Mogu i ja” za osobe s invaliditetom i volontere

Aleksandra Kućel Ilić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

"Mogu i ja" je i integracijski sportsko rekreativni program kroz kojeg se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volonteraOpatija će se još jednom dokazati kao grad koji polaže pozornost i gaji posebnu senzibilnost te kroz razne programe ravnopravno brine i o osobama s invaliditetom, pa će se tako u subotu 10. prosinca s početkom u 11 sati, održati 13. Sportsko- rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi.


Povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije, KŠR Gorovo organizira manifestaciju čije su aktivnosti u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika.


– “Mogu i ja” je i integracijski sportsko rekreativni program kroz kojeg se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volontera.
Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika.


Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i bit će nagrađeni prigodnim medaljama.


Sudionike školske dobi, ovim se programom želi educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija.


Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijeli život – najavili su iz KŠR Gorovo.