Poznati edukator

Korado Korlević u Opatiji ponudio odgovor na pitanje kome pripada budućnost

Mirna Šumberac

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Naš obrazovni sustav ne uspijeva stvarati ljude koji će se moći prilagoditi i naći svoje mjesto u takvom društvu budući da koristi zastarjele metode podučavanja i vrednovanja, upozorava KorlevićKorado Korlević, poznati hrvatski astronom i edukator sa Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan u četvrtak će otvoriti jesenski ciklus predavanja i panel-diskusija unutar projekta Opatija Coffeehouse Debates.


Predavanje »Kome pripada budućnost« Korlević razvija u dva smjera, objašnjavajući u kojem smjeru ide razvoj našeg suvremenog društva te dajući kritiku kako naš obrazovni sustav ne uspijeva stvarati ljude koji će se moći prilagoditi i naći svoje mjesto u takvom društvu budući da koristi zastarjele metode podučavanja i vrednovanja.

Korlević je poznat kao »lovac na asteroide« kojih je otkrio više od 1.400, kao i dva kometa. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci te se krajem osamdesetih počeo baviti astronomijom, a posljednjih desetljeća sve se više bavi edukacijom djece i popularizacijom znanosti.


Dobitnik je brojnih nagrada i autor mnoštva znanstvenih i znanstveno-popularizacijskih radova u Hrvatskoj i inozemstvu.Organizatori iz Udruge Kulturni front Amadria Park hotela i Filozofskog fakulteta u Rijeci najavljuju i održavanje novih događanja, uključujući panel-diskusije, predavanja mladih znanstvenika te predstavljanja i izlaganja u sklopu kulturnog foruma, sve unutar projekta Opatija Coffeehouse Debates.